Ibu ada followers ke??

Thursday, August 27, 2009

Pejabat Baru Ibu

Pada 2.8.09, ibu telah berpindah ke opis baru di Pejabat Audit Paya Keladi…Ibu terlewat nak post entry ni sbb kat opis baru xde internet lagi…mujurlah opismate ibu ada yg guna broadband..leh la menyibuk..huhu…Opis baru ok, best..but little bit tired sbb ibu kena dok kat tingkat 2..soo lazy to climb stairs everyday especially in Ramadhan.. hua..hua…

Rantai Baru Untuk Farah

Farah, anak dara ibu dah dapat barang kemasnya yang pertama..Actually, 2 hari yg lepas ibu just nak survey je rantai untuk farah…mmg niat ibu nak menghadiahkan rantai tuk farah sempena menyambut hari lahir farah yg pertama, end of September..but memandangkan Hari Raya datang dulu, so ibu decide nak beli dulu..kira ‘present in advance’ la…ibu beli x la mahal N besar mana..but juz nice untuk farah yang comei lotei ni..hehe..

Sunday, August 16, 2009

farah n basikal

Sekarang ni Farah dah pandai nak main basikal along…basikal saiz paling kecik Farah tak nak naik… basikal kaler oren gak yang dia suka...pandai dah gerakkan basikal tu dgn kaki dia..bila ibu nak amik dari basikal, farah marah…ibu takut farah jatuh..takkan ibu nak tunggu farah main 24jam…erm, angin betul anak dara ibu ni..Anyway, farah mmg berani n cepat pick up…cayoo farah…luv u sooo much..ibu ada gak upload video farah tgh main basikal along disamping mulut mengomel apa ntah...tgklah...






video

ibu gi kursus

Pada 11-14 Ogos yang lalu, ibu pergi ke ‘Kursus Pengukuhan Pasukan’ di Sutra Beach Resort & Spa, Merang, Setiu Terengganu. Seramai 10 peserta dari Jabatan Audit Terengganu..Kursus ni dianjurkan oleh Bahagian Sumber Manusia, Jabatan Audit Negara, Putrajaya..Best sgt kursus ni..ibu enjoy sgt even kdg2 fikiran ibu melayang balik ke rumah..Byk perkara baru yang ibu pelajari, bukan sahaja ilmu berkaitan ‘team work’ kat opis but also ilmu berkaitan pengurusan rumahtangga, hubungan suami isteri dan anak2… segala persoalan berkaitan mendidik anak2 terjawab sudah…InsyaAllah, ibu akan praktikkan ilmu2 tersebut…Penceramah mmg best,suka buat jokes n x membosankan.. En. Faizul….Thanks En. Faizul…Semoga Tuhan memberkati rezeki kamu..amin…

tempat berkursus


bersedia nak mulakan permainan paintball
memakai kelengkapan sebelum berperang..huhu

bersama kak da, dari jbtn audit kelantan

sebelah malam...selepas bermain 'candle war game'

ibu. marita, diana, en awie n en talib

bercanda ditepi pantai yg cantik..






bersama penceramah yg best..en faizul dari Success Touch Consultant..mmg best giler..

Thursday, August 6, 2009

along demam

Last weekend sampaila hari ni along still selsema, batuk n demam..ibu dah 2 kali bawa gi hospital cek termasuklah semalam (5.8.09, rabu)...alhamdulillah, setakat ni pen. peg perubatan tu kata along bebas H1N1 sbbnya demam along bukan continuously...sbbnya bila dah mkn ubat, demam akan hilang...bila mlm, dmm balik..yang paling kesian bila along selsema..hidung tersumbat..nak hisap susu pun susah..farah pun jangkit gak selsema but farah x dmm n x batuk...mybe antibodi farah kuat sikit drpd along coz so far, farah x pernah lagi dmm teruk/smpai masuk wad... Alhamdulillah...
Ibu sgt bimbang dengan penyakit yg disebut2 skrg ni iaitu H1N1 setelah berlaku 11 kematian, termasuklah baby n budak kecik..Ibu selalu berdoa agar anak2 ibu sentiasa sihat dan selamat.. Amin


Kesian along...kesat hidung sendiri


comotnya muka farah bila x sihat..

Wednesday, August 5, 2009

MAJLIS HARI JADI ABG CHIK

Pada 31.7.09 yg lalu, kami telah diundang ke majlis harijadi abg chik yang ke 8tahun. Abg chik adalah sepupu along n farah..abg chik anak kepada mak ngah, pengasuh farah..Majlis telah diadakan selepas asar..Tak ramai tetamu yang hadir memandangkan hari hujan..Tetamu yang datang hanyalah keluarga kita dan keluarga makcik..Kebetulan kak G pun balik bercuti. ..

Walaupun tetamu x ramai, tp seronok gak.. ibu tengok along n farah tetap happy..Kami dihidangkan dengan laksa, mee goreng, keropok, kuih, rambutan dan lain-lain..Ibu sempatlah snap some pictures semasa majlis harijadi abg chik tu…enjoy it..



'farah n birthday boy'
along pun sibuk nak tiup lilin..cam majlis along la pulak..

sian ayah..x senang nak makan..anak2 hurung ayah dia..huhu

at last...farah pandai merangkak...

Genap usia farah 10bulan, barulah farah boleh merangkak…ingatkan farah x pandai merangkak langsung memandangkan farah terus meniti dan berdiri..tetapi sangkaan ibu meleset..farah akhirnya boleh merangkak..ibu sgt happy sbb perkembangan farah normal mcm baby lain....walaupun ada kawan2 ibu yang kata, sesetengah baby ada yang x merangkak dan terus berjalan, tp ibu amat berharap agar anak ibu merasa semua peringkat perkembangan baby yg normal..huhu..luv u sooo much syg...cayoo..


video

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...