Ibu ada followers ke??

Monday, March 30, 2009

Walker baru untuk farah..

bby farah yang kecik dan comei dah dapat walker...ibu belikan sbb ibu tgk farah suka dok tercacang n keje nak melompat2 jer...so, ibu decide belikan walker tuk farah..tp bila dh beli, farah x berapa pandai lagi nak berjalan guna walker tu..farah gantung je kaki dia..xnak jln lgsg...keje nak mkn benda2 yang bergayut depan dia tu..malah abglong yg excited bila nampak walker farah...asyik nak tolak walker farah...walker dia dh x comei...kemana ntah hilang perkakas kat walker abglong tu...'rongak' habis...



Tuesday, March 24, 2009

::MaK dE DAtANg fRoM KL::

Last week, makde, pakde n yasmine datang ke umah kita...dari 19.03.2009 -21.03.2009....dorang naik bas je....sbb pakde mls nak drive...

19hb tu xde plan nak bawak dorg ke mana2 sbb kat kg ada 2 tmpt makan gulai (kenduri kawen)...jd ibu ajak dorg gi sama...kebetulan tuan rumah pun jemput...bolehla gi skali...kalu x jemput, xleh gi gak...dosa makan...

20hb lak, kita gi Taman Tamadun Islam...Kebetulan mokde n ayahde sebelah ayah pn ada balik kg sama....jd kita gi TTI bersama kuarga pakde KL n ayahde kemaman...kita bertolak ke TTI selepas asar..

Seronoklah haiqal...dpt berlari sakan...syirah jd teman bermain...

Dalam kul 7.00mlm TTI pun dh nak tutup....kita gi masjid kristal plak memandangkan pakde KL nak tgk...tp xdpt masuk kawasan msjd kristal pn...tgk dari tempat park keta jer sbb kwsn msjd kristal pn dah xde org..
Malam tu lak, kita bakar sotong kat umah kita...ayahde kemaman beli kat org baru balik dari candak sotong kat Telok Kalong, Kemaman...dia wat balik sbb ayah kirim...puas makan sotong malam tu...ibu rasa cam nak t'muntah je sbb terlalu byk makan sotong...muak kot...
21hb, hari last makde KL bersama kita....dorg nak naik bas balik ke KL kul 10mlm ...Pagi xde apa2 plan nak ke mana2.cuma ayah dgn pakde jer gi Losong sbb nak beli kopok lekor n kopok keping...nak bg kat kwn2 kat KL kot....ptg lak kita gi mkn kat umah makcik sbb makcik nak suruh pakde masak asam pedas...pakde kan chef...makcik beli ikan pari besar sbb dia teringin nak mkn chef punya masakan...hahaha..ada2 je makcik haiqal n farah ni....macam la kat restoren x sedap...hihi

malam, pas maghrib, kita gi umah ayahlong dulu sblm hantar pakde, makde n yasmine ke bustand...kita gi bustand terlalu awal..bas bertolak kul 10mlm...so, kita berenti jap kat taman, dekat ngan bangunan Felda tu...Masa kat bustand,haiqal ngs sbb nak ikut makde naik bas...ibu pn sedih gk sbb dorg nak balik KL dah...kejap je masa berlalu..Harap2 dorg akan datang lagi ke kg kita....

ibu ada upload some pictures n 1 vidoe spjg dorg berada di trg sbg kenang2an...enjoy it..

amboi minah kecik ni....


kesian farah...sampai tertido sbb penat..



abglong pun kepenatan n dahaga




yasmine nampak seluar dalam..huhu..


main nyorok2 lak dema ni...



haiqal...penat ke???

bulat jer mata adik

syirah nak kacau haiqal la tu...

ayahde n mokde kemaman...

berebut air la pulak..





dahaganya abglong....
lepak kat taman sebentar, sementara tunggu nak naik bas...



mata yasmine yang besar...




video

Wednesday, March 18, 2009

pEGi KEmaMaN

last weekend, 13.03.09 kita pegi kemaman dan bermalam...sj jln2...haiqal nak jmpa sepupu2 dia...disamping bermain pantai...tp gmbr haiqal mandi pantai ibu x amik sbb ibu tertinggal handset kat umah ayah da......lagipun ibu pun nak main air gak..hihi..ptg dlm kul 6 kita gi pantai..hanya gmbr haiqal n adik bermain di taman permainan berhampiran pantai jer yg sempat ibu amik.(tghari)....





muka farah nak tido...sian dia...


Tuesday, March 17, 2009

Farah meniarap..






muka farah selepas kena demam campak...

farah & dinosour...

rambut farah n haiqal sebelum dibotakkan...


rambut farah n haiqal selepas dibotakkan oleh ibu..huhu


Hari ni 17.03.09....baru semalam ibu abis wat audit kat SUk trg.hari ni 1st day ibu balik opis...lama dah x update blog tuk anak2 ibu ni...byk gak event yg berlaku sepanjang 1bln stgh ibu x masuk opis....

Antaranya...farah dah meniarap...genap usianya 5bulan...itupun ibu lambat tau...ibu tanya pengasuh farah, bila la farah ni nak pandai meniarap padahal esok genap usia 5bln...pastu pengasuh farah pun bgtau yg farah dah meniarap seminggu yg lepas...ye ke???kesian farah...ibu xtau perkembangan farah...mana x nya, ibu balik jumpa farah,main jap pas maghrib farah terus tido...maafkan ibu farah...gambar farah yang terkini x dpt ibu upload lagi memandangkan ibu baru tukar handset lain..gmbr2 dlm h/set tu dah burn...ibu try install h/set baru ibu ni lak...coming soon...

cerita haiqal lak...haiqal lak semakin pandai menyayangi adik dia...dia panggil farah 'adik'/ 'baby'....bila isap susu, msti nak suruh farah tido sblh dia,pastu dia main la telinga farah...kalu x bagi, haiqal marah ibu lak...kurang dah minum susu....mybe sbb haiqal dah pandai minum air manis cam air sunquick, teh, nescafe dll...xpe, nant ibu bli susu perisa coklat lak....

haiqal pandai dah panggil ayah, 'ayah'...tp kalu panggil ibu, kdg2 'ibu', kdg2 'ma', kdg2 'mak'...mgkn sbb haiqal selalu dgr ayah panggil mak dia..(tok haiqal)...

haiqal semakin nakal dan buas skrg ni...kdg2 ibu rs nak marah kat haiqal...manja lebih2 sgt..tahap mu'e....kalu ibu marah, dia marah kat ibu pulak..mulut menjawab..tp bahasa dia la...ibu pun x paham....kalu ibu wat bulat mata, dia gi amik brg lain pastu campak..konon2 nak memberontak la tu....maklumla...ayah syg sgt2 kat dia...erm...xtau la...

Farah pun satu hal gak skrg ni...dah kenal org....nak ibu n pengasuh (kakak ipar) je...ngan org lain xnak..bila menjelang maghrib tu mmg xnak dah ngan pengasuh..tu yg ssh nak gi kursus atau outstaion skrg ni..sbbnya asyik memikirkan farah...

whatever pun pe'el kalian, ibu ttp syg anak2 ibu hingga ke hujung nyawa ibu....ibu berdoa semoga anak2 ibu menjadi anak2 yang baik dan berguna...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...