Ibu ada followers ke??

Thursday, June 27, 2013

tema kaler baju raya tahun 2013

Puasa pun x lagi ek?? dah nak citer pasal baju raya pulak.. haha
tapi preparation awal tu penting kan?

Mengimbas kembali  tema kaler baju raya kita sekeluarga sejak tahun 2007 iaitu selepas lahirnya anak ibu yang comel, Muhamad Haiqal a.k.a along...

jom menderma darah

27 Jun 2013..
hari yang bermakna buat ibu.. sebabnya ibu dapat juga menderma darah..
lama dah berniat cuma x tau kat mana nak menderma & kurang pendedahan..
kebetulan sampai surat dari Kelab MAKSAK ni kat pejabat ibu, boleh la nak menderma..


hadiah untuk maksu

Masa maksu nak amik SPM dulu, ibu suruh belajar betul2..
nanti kalu dapat sambung belajar ibu janji nak belikan dia laptop..
masa mula2 maksu masuk kolej, ibu x belikan lagi sebabnya maksu dah ada netbook..
netbook pemberian Kerajaan masa maksu di Tingakatan 4 lagi..
biasalah, kalu pemberian free ni x tahan lama mana kan.. 
lately, netbook tu pun dah ting tong..
jadinya, ibu kena la tunaikan janji ibu kan?
ada rezeki lebih boleh la dikongsikan bersama adik ibu yang sorang ni...
dia lah satu2nya yang masih study :)

Wednesday, June 26, 2013

rawatan nyahtoksin dengan kaedah rendaman kaki

Pada 24.6.2013, ibu ditemani member opis ibu, Cik Yatie Hamat pegi buat rawatan nyahtoksin..
pagi2 buta ibu masuk opis, Cik Yatie cerita tentang asben dia yang dah buat terapi ni dengan keputusannya sekali..
ibu pun excited la nak cuba..
 bab2 kesihatan ni memang ibu suka nak cuba sebab nak tahu sejauh mana kesihatan ibu..huhu

ini dia Terapi Ion (rendam kaki)

Saturday, June 22, 2013

jom exercise!

Petang Jumaat... ibu ajak Kak G & anak2 pegi berjogging lepas Asar..
lama sangat badan ibu ni bermanja2an x exercise..
ayah pulak x dapat join sebab kerja..
 lately ayah menoreh pagi dan petang..
sebabnya orang Thai yg menoreh sebahagian getah ayah eksiden.. x boleh nak kerja..
tu yang ayah kena buat sendiri a.k.a keje lebih masa..
 ''demi mencari rezeki lebih untuk keluarga kita'' hahaha
ungkapan ni la yg ayah suka sebut2 nak jaga hati kami..

Friday, June 21, 2013

Barang2 Yang Dibeli Di Langkawi

ok.. hari ni ibu nak cerita barang2 yang ibu beli di Langkawi..
nampak x banyak, tapi ibu bawa RM1k memang x cukup..
 kena cash out lagi kat sana...
pendek kata, memang kena bawa duit lebih sikit...
bawa kad kredit pun boleh juga tapi kalu org jenis x disiplin macam ibu ni better jgn bawa.. bahaya :)
ibu letak jugak harga barang supaya next time kalu nak pegi, kawan2 ibu boleh plan apa nak beli..

HAJI ISMAIL GROUP (HIG)

tempat pertama dituju mestilah nak borong coklat2 dulu...
gambar2 bawah ni coklat ibu beli untuk makan sendiri jer..
x termasuk coklat2 yang diorder oleh kawan2 dan dah bagi kat orang..

Thursday, June 20, 2013

Pulau Langkawi - Padang Besar - Balik Terengganu

seawal 7.30 pagi kami dah turun nak cari makan pagi..
barang2 pun siap masuk dalam keta dulu sementara tunggu van sewa datang amik barang..
saja ibu & the gang turun awal supaya x tergesa2..


Pulau Langkawi | Dinner Steamboat

ibu ready dah nak makan steamboat ni!!
'putih mata hitamku'... huhuhu


Pulau Langkawi | Parasailing

disebabkan kecewa x dapat masuk Under Waterworld, kami decide nak buat parasailing pulak..
sampai bilik, solat jamak qasar jap terus ke pantai nak release penat..huhu
pantai ni belakang tempat penginapan kami jer..


Pulau Langkawi | Shopping Lagi @ Idaman Suri

ini la Idaman Suri.. syurga membeli pinggan mangkuk..

Pulau Langkawi | Cable Car

ok, now kami ke Oriental Vilage..
disini juga tempat kami nak naik cable car..


Wednesday, June 19, 2013

Pulau Langkawi | Gua Kelawar

ok now we are moving to Bat Cave a.k.a Gua Kelawar..

Pulau Langkawi | Kilim Geoforest Park

Pagi Sabtu.. 15.6.2013..
mulakan hari dengan mencari kedai makan..
kami singgah makan di kedai nasi lemak pulau..
nak tau jugak macamana nasi lemak pulau ni..


Pulau Langkawi | Aktiviti Malam Pertama

Malam pertama di Langkawi ibu start dengan membeli kasut dulu.. hehe..
sebabnya kasut merah yang ibu pakai siang tadi buat kaki ibu jadi melecet.. 
So sebelum dinner kami singgah jeti dulu untuk beli sandle/kasut baru.. ibu beli kat Bata jer :)

testing3.. ibu jadi beli kasut ni.. kalernya yang memukau kalbu..

Pulau Langkawi | shopping time!!

Lepas makan tengahari jam 3.00 petang, ibu & the gang pegi shopping dulu kat Haji Ismail Group (HIG)..

Monday, June 17, 2013

Pulau Langkawi | Day 1

Sampai dah masa ibu nak berangkat ke Pulau Langkawi..
semua orang kena berkumpul di hadapan Pejabat Pos Kuala Berang..
jam 10.30 malam bas gerak..
si comel ibu, Farah Aqilah pun ikut hantar ibu..
along pulak naik keta Kak G..


Thursday, June 13, 2013

ibu & kerjaya

Hari ni (khamis) ibu saja amik cuti sebab malam ni nak bertolak dah ke Pulau Langkawi...
saje nak habiskan masa bersama ayah & anak2 sebelum ibu meninggalkan kalian untuk berjoli.
bila anak2 dah pegi sekolah, kerja2 rumah pun dah bereh, apa lagi la yg ibu nak buat...
nak masak awal lagi..
sempat la jugak ibu nak coret something dalam blog kita ni..

Wednesday, June 12, 2013

pre entry | Pulau Langkawi

Entry kali ni hanya nak menceritakan perasaan 'excited' ibu nak pegi jalan2 di Pulau Langkawi.. 
 Pada 13.6.2013, Khamis malam ibu akan bertolak ke Pulau Langkawi..
InsyaAllah balik semula ke Terengganu pada 16hb..
Lawatan ni adalah anjuran Puteri Umno Bhgn Kuala Berang..
ibu ni bukanlah aktif mana pun, tapi dah Kak G (puteri yg aktif) ajak, mana boleh tolak tuah kan?
dah la ibu x pernah lagi jejakkan kaki ke sana... 
nama je orang Malaysia kan.. tapi x pernah pegi. haha
sebelum ibu pegi, ibu google dulu tempat2 menarik kat sana..

Friday, June 7, 2013

bila anak2 jadi ryukendo

Anak2 ibu memanglah peminat ryukendo..
hari2 tengok citer ni..
siap hafal bait2 nak bertukar jadi ryukendo tu..
 jom tengok dorang beraksi jadi ryukendo pulak..ahakss
sayang anak2 ibu :)
video

Monday, June 3, 2013

aktiviti cuti sekolah | ronda-ronda Pulau Duyong

2 Jun 2013
ayahde ajak kita naik bot penambang..
anak2 dia teringin nak rasa naik bot.. kita pun bereh jer kalu kata nak pegi jalan-jalan nih.. anak2 + ibu sama naik.. hihi


aktiviti cuti sekolah | mandi manda @ Air Terjun Sekayu

Cuti sekolah masih belum berakhir... ada 1 minggu lagi...
tapi apa nak buat, minggu ke 2 ibu dah start bekerja...
happy sangat dapat habiskan masa yang berharga dengan anak2 tersayang.. along & farah..
bagi ibu2 yang bekerja, hari cuti amat2lah berharga..

ladang jagung

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...