Ibu ada followers ke??

Wednesday, March 30, 2011

ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB CONTEST

Pada hari ini, barulah ibu berkesempatan nak wat entry pasal join contest
ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB yang dianjurkan oleh cikyuz
Actually Kak Anim yang meng'tag' sy utk turut serta memeriahkan contest ni...
sesapa yang nak join, bolehla klik DISINI

So, ibu mempertaruhkan gambar berhijab yg simple seperti dibawah ni:
ibu mula bertudung sejak berumur 8tahun
sejak kecik ibu telah dilatih untuk memakai tudung
sehingga ke hari ini, ibu masih tetap bertudung sampai bila2
sbb itu adalah kewajipan ibu sebagai seorang wanita Muslim..
InsyaAllah

*kenapa bertudung?
Mula2 bertudung masa umur 8tahun
time tu arwah mak start nak training pakai tudung
bila meningkat dewasa, amalan memakai tudung menjadi sebati dalam diri
malah, rasa mcm tidak berbaju sekiranya keluar rumah tidak bertudung
Anak bujang ibu, ALONG dah pandai menegur ibu sekiranya ibu tidak bertudung
''nape ibu x pakai tudung??ibu x malu ke??''
sangat malu bila ditegur anak sendiri yg belum baligh..haih~

so, ibu nak tag:
1.dyea
2.faranadhira
3.chara

tarikh tutup : akhir bulan Mac 2011




KESKAT oh KESKAT

Actually, hari ni ada AGM KESKAT yg ke 15
KESKAT tu stand for Kelab Sukan Dan Kebajikan Audit Terengganu
Agm kali ni ada election for AJK yg baru
utk sesi 2009/2011 yg lepas, ibu jd Penolong S/U
ingat pas ni boleh la nak rehat
malas nak terlalu aktif
tp malangnya ibu jadi AJK lagi utk sesi 2011/2013
btw, thanx la kepada staf2 Audit yg memilih ibu
InsyaAllah, kelab akan semakin aktif di masa akan datang

@ last.....

Alhamdulillah
Akhirnya.....
*
*
*
**
*
*
*
**
*
*
*
**
*
*
*
**
Dapat gak ibu bertukar ke seksyen lain..
dah hampir 3 tahun ibu dok di seksyen Syarikat
dh naik muak wat audit pengurusan Syarikat
sekarang tiba masa nak blaja benda baru
ibu dpt transfer ke Seksyen PBT (Pihak Berkuasa Tempatan)
rasa happy la pas ni nak gi keje
bos seksyen baru, group member baru,tasks baru
Bukan faktor nak tukar angin jer
ada lagi faktor lain
especially berkaitan bos seksyen lama
ibu x berapa suka bekerja dgn dia
dia x berapa nak komited
bossy
suka mengarah
benda/perkara yg boleh wat sendiri pn nk srh org gak
padahal bos seksyen je
bukan pengarah caw negeri
gaji besar, kenalah wat keje lebih sikit
bukan ibu jer yg ckp mcm tu
sebelum dpt dia lagi, ibu dh dgr mcm2 cerita
ibu ssh nak caye kalu x kena sndiri
tp bila dh kena, inilah dia jln penyelesaiannya
minta dgn boss beso nak tukar seksyen
Alhamdulillah...bos besar amat memahami
semangat bekerja semakin berkobar2 sekarang
InsyaAllah, ibu akan bekerja dgn lebih rajin lagi
chaiyokkk yatt!!!!!

Thursday, March 24, 2011

Ibu Kena Berubah!!


Assalamualaikum..
kepada bloggerian yang menyinggah di blog ibu ini
Actually ibu nak minta sedikit pandangan drpd kawan2 blogger yang baik hati
untuk membantu ibu mengubah imej blog yg ada skrg ini
Since ibu dh join Nuffnang, ibu perlu meningkatkan trafik blog ibu
Ibu kena ubah cara penulisan, isu, imej blog bagi menarik perhatian pelawat
Ibu x boleh wat entry pasal kehidupan peribadi shj..
Ramai blogger yg suka baca isu semasa dan lain2 berita yg hot selain cerita peibadi
So, hari ini ibu nak minta pandangan drpd blogger diluar sana utk mengubah blog yg dh sedia ada ini supaya ramai org nak visit blog ibu
Selain itu, ibu nak tukar template blog ni kepada 3 column
(mana2 blog/website yg boleh bg free template yg mudah utk dicopy)
TQ..


Sunday, March 13, 2011

Dapat $$ from HeartBeat.My


Actually ibu baru je join HB ni...
disamping berblogging, masuk gak sikit2 walau seposen..
Sikit2 lama2 jadi bukit..

UNTUK JOIN, KLIK LOGO HB DI ATAS,
PALING PENTING KENA ''create account dulu''
Untuk info yang lebih terperinci, boleh la lawat blog ini...
Jejaka Jambu
minta kongsi maklumat yer jejaka jambu
tqvm...
jasamu dikenang...


Wednesday, March 9, 2011

SalaM PerpisaHaN

Hari ni telah diadakan Majlis Perpisahan bersama pegawai Audit yang akan bertukar ke cawangan lain...
Kak Norida, 2nd bos seksyen ibu akan bertukar ke Jabatan Audit Kedah...
Sorang lagi Zita, yang akan bertukar ke Putrajaya..
Masing2 mengikut suami..
Alhamdulillah, permohonan mereka akhirnya diluluskan..
Semoga mereka happy di tempat baru dan berbahagia bersama family tercinta..

sesi memberi ucapan daripada staf Audit yang lain..
mengalir air mata ibu ketika memberi ucapan kepada Kak Nor..
ibu & Zita

ibu & Kak Nor

Kak Nor yang banyak pengalaman
23 tahun di JANT

Exit Conference @ Yayasan Islam Terengganu


Thursday, March 3, 2011

Mari Mengaji

inilah gelagat anak2 ibu masa mengaji...
awal mengaji ok je..baca dgn bersopan..lancar je baca dari alif sampai ya..
tp bila ibu on jer kamera ibu, terus mereka x concentrate...
main2 la..adik kacau abg la...adik angguk2 kepala la..mcm2...
so funny...
by the way, ok la..mengaji ni pun sbb ibu nak anak2 ibu kenal huruf dulu..
sampai umur 7 tahun nnti baru ibu nak hantar ke rumah ustaz depan umah
untuk bacaan yang betul dan lebih sempurna..

video
along...
video
adik...

Mari Menyanyi



Anak2 ibu skrg semakin membesar dan dah pandai menyanyi...
Antara lagu yang selalu meniti dibibir mereka ialah
papaku pulang dari kota,
1 1 sy syg ibu,
ibu ibu engkaulah ratu hatiku,
buai laju2,
walaupun hidup 1000 tahun kalu x smbhyg apa gunanya,
dan lain2 lagi termasuklah lagu ini:
enjoy!!
video
gelagat along

video
adik pulak...xnak abg dia ikut dia nyanyi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...