Ibu ada followers ke??

Friday, June 21, 2013

Barang2 Yang Dibeli Di Langkawi

ok.. hari ni ibu nak cerita barang2 yang ibu beli di Langkawi..
nampak x banyak, tapi ibu bawa RM1k memang x cukup..
 kena cash out lagi kat sana...
pendek kata, memang kena bawa duit lebih sikit...
bawa kad kredit pun boleh juga tapi kalu org jenis x disiplin macam ibu ni better jgn bawa.. bahaya :)
ibu letak jugak harga barang supaya next time kalu nak pegi, kawan2 ibu boleh plan apa nak beli..

HAJI ISMAIL GROUP (HIG)

tempat pertama dituju mestilah nak borong coklat2 dulu...
gambar2 bawah ni coklat ibu beli untuk makan sendiri jer..
x termasuk coklat2 yang diorder oleh kawan2 dan dah bagi kat orang..

kisses RM10.50
toblerone (pack-variety) RM15.90
toblerone (panjang) RM3.90
daim RM15.90
dairy milk RM13.90
kinder bueno RM18.20
twins milk almond RM10.90
M&M crispy RM16.50
tiramisu RM8.90

cutler set RM29.00

mug melamine ni RM15.00
2 tabung RM13.00
 1 pack sudu/garfu RM9.00 yg patern bunga ni..
patern lain ada lagi yg murah dari ini..
senduk nasi RM3.90 (beli 3 dapat RM10.00)
sudip RM4.50



RAMS
Jom tengok barang yang dibeli di RAMS pulak..
tempat letak sudu RM12.90 satu

set cawan RM79.00
comel x?? bunga kaler gold.. zoom sikit :)



mangkuk kaca..tapi ringan, ala2 corelle gitu.. 
tapi harga RM15.90 je satu

beg balik kampung RM130
(beli kat depan kedai RAMS)

IDAMAN SURI

kat sini barang2 dapur memang cantik2.. banyak pilihan.. 
rasa nak beli semua tapi duit pulak x banyak..
mujur sangat x bawa kad kredit.. kalu x kerja nak swipe jer :)
set cawan bunga rose ni.. hanya RM33.50

jug plastik RM4.50

pinggan bentuk kerang (melamine) ni bujur sebenarnya.. tapi dalam gambar nampak bulat..
RM8.50

mangkuk bentuk daun (melamine), harga ikut saiz RM2.00, RM2.50 dan RM4.00

mangkuk melamine ni RM14.00.. saiz beso

yg ni pulak ikut saiz RM11.00, RM13.50 dan RM15.00



senduk kecik ni RM3.00 seberkas
senduk beso RM2.00 satu
chopping RM4.50

kuali kecik utk goreng telur RM11.00

set dulang RM12.50

KEDAI GAMAT


minyak gamat 1 dozen RM9.00
kain batik sehelai RM15.90... tapi beli banyak dapat RM13.00..
ibu beli untuk bagi ke orang jer.. x beli pun untuk diri sendiri..
bukan apa, kat rumah ada lagi beberapa helai yg x pakai2.. ngee~
t-shirt hijau RM15.00 (harga asal RM19.90), 
t-shirt hitam RM17.00 (harga asal RM22.90)

PADANG BESAR
cincin suasa RM35.00.. gedik pulak nak beli cincin mainan kan..
macam la pakai lama..haha
brooch batu Korea RM40.00
pistol buih RM5.00 satu (adik pesan suruh beli), pistol kayu RM6.00 satu.
lama dah along nak pistol kayu ni, tapi ayah x de masa nak buatkan..
kebetulan jumpa kat Kg. Kilim masa naik bot, terus beli...
itula, kita ni sebagai ibu sentiasa ingat dlm fikiran apa yg anak2 inginkan kan kan??
 cenderahati untuk anak ibu & kawan2..
keychain RM2.00 satu
fridge magnet RM5.00 satu (agak mahal)
helang RM10.00 satu
kapal layar ikut saiz RM3.90, RM5.90 dan RM6.90

sekian saja entry ibu kali ni.. insyaAllah next year pejabat ibu buat lawatan ke Pulau Langkawi utk Hari Keluarga.. (itu pun kalu jadi)
so kena menyimpan $$ lagi untuk shopping.. 
daaaa..

6 comments:

  1. Syoknyer shopping...anyway..happy shopping & happy holiday..Dh lama x g langkawi..Last sekali pegi year 2002 dgn geng..kiki

    ReplyDelete
  2. Terima kasih..memang seronok dapat gi sana.. I wish next time dpt pegi lagi... :)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Bagusnya siap letak harga 😊😊

    ReplyDelete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...