Ibu ada followers ke??

Friday, April 21, 2017

Alahai baby haziq

Haziq..  Baby ibu... 
Almost 11 bulan..  
Alahai..  Cepatnya masa berlalu.. 
Rasa macam baru je mengandungkan dia... 
Nak setahun dah... 
Dan skrg adik keje meniti kesana sini.. 
Walker pun x nak dah.. Malah suruh kita terbalikkan walker  tu sebab dia nak main rodanya :)

Makan-makan buka puasa

20 april 2017 khamis
Mcm biasa ibu puasa lagi... 
Nak menghabiskan saki baki ganti puasa..  Ada 8 hari lagi.. Sebelum menjelmanya Ramadhan 1438H.. 
Then bila ibu berpuasa, mcm biasa la..  Makan kat luar jer..  Kepenatan dah balik keje nak masak.. 
Kali ni kita makan kat kedai baru buka..  Agak baru jugakla.. Akhir tahun lepas..  Dekat ngat dgn klinik kesihatan kuala berang.. masakan dorg memang best..  

Tuesday, April 18, 2017

little hero ## Haziq ##

haiii cutie pie ibu!!!
baby haziq
  sejak ada baby ni, kat keje pun asyik teringat kat baby jer..
perkembangan adik sekarang??
sejak lepas warded ni ibu tgk adik semakin membuas... demam nak buas kot.. :')
keje nok manjat tangga
nok manjat meja tulis abg kakak..
nok jalan doh tapi ikut dan jer.. ada gop tumbang ke belakang.. memang kena kawal 24hrs.. tapi xtahu la kat umah ngasuh dia mcmana..
ibu rasa padan letak dalam walker jer kot.. doh, mana larat nak pantau 10 jam..

dan 1 lagi yg kelako adik ni... gigi bawah tumbuh doh.. tengah2..
tapi gigi atas tumbuh belah kiri dulu..
tumbuh taring dulu ayah kata.. 
pastu adik suka gesek2 2 gigi tu sampai berbunyi.. hai la.. nyilu ibu dengar :)

macam2lah karenah adik.. sementara tunggu nak beso nih
harap2 adik sihat2 sokmo..

Selamat Hari Lahir Nenek

l7 April 2017
HAPPY BIRTHDAY IBU!! a.k.a NENEK
Sweet 54th

Monday, April 17, 2017

Riadah lunch hour

Today.. 17.4.2017 lunch hour
pakat ngan geng2 Pematuhan kita main bowling
Saje release tension
kami main bowling di Astaka.. kebetulan dapat harga special sebab Puan Hazura otai main bowling2 ni.. dia biasa dah main sini.. hhuhu

Sunday, April 16, 2017

Jalan2 shopping baju raya

14.4.2017 Jumaat
Pengasuh lama haziq kata rindu kat haziq.. anak dia yg bongsu, jaja pun rindu sangat2 katanya
so ibu bawa anak2 ibu ke umah ibu za, kemudian kita ajak ibu za & jaja jalan2 sekali.. Plan nak belanja tengok wayang tapi haziq x biasa masuk panggung.. at last ibu ajak gi Jakel je la, boleh cari baju raya sekali.. hantar tailor siap2.. setel awal senang.. 
time ni ayah x balik keje lagi.. so ayah x ikutla kita.. tapi lebih best ayah x ikut sebenarnya.. ahaha.. sebab bila sesi pilih2 baju raya memang lama.. :)

Saturday, April 15, 2017

Burger klcc

Alkisah.. ibu tengok2 fb, tetiba nampak gambo burger tinggi ni.. kebetulan pulak puasa.. aduh la.. lagi la rasa nak makan.. 
tgk fb kedai ni kat bukit payung jer.. so ke sini la kita..

iron steam - Philips Perfectcare Aqua

Alkisah... sebagai surirumah, iron baju ni memang keje wajib.. tapi inilah keje yang agak lemah ibu nak buat, selain lipat baju.. tapi apa nak buat kan.. dah tugas kita sebagai ibu dan isteri.. kalu suami boleh tolong pun bagus juga, tapi iron baju ni pun keje yang bukan fav jugak.. suruh kemas umah sampai licin bolehla di harap.. hahaha

iron ni dah banyak berkhidmat dengan ibu.. rasanya dah lebih 4 tahun.. dulu masa beli x sampai RM100 pun.. agaknya la.. x bape ingat sebab dah lama...

Tuesday, April 11, 2017

Aduhai baby warded la pulak :'(

Alahai sayang ibu...  babyHaziq...
Ibu diduga..  Subuh hari rabu.. 29 Mac 2017..   Bangun tido..  Rasa kepala adik panas.. Ibu terus bagi makan ubat... then tgk semakin ok..  Sejuk..  So ibu pun gi keje macam biasa... 
Balik keje ayah kata adik panas sangat.. 
Ibu decide nak gi klinik kesihatan kuala brg.. Tp tunggu ibu buka puasa dan solat maghrib dlu.. 
Tgk haziq lemah semacam..  Dgn panas lagi.. Aduh.. Nak luluh jantung ibu bila ingat... 

Majlis Perpisahan Pengerusi Pewakas

24 mac 2017 Jumaat
Pewakas a.k.a persatuan wanita kastam, mengadakan majlis perpisahan yg agak ringkas utk pengerusi sempena pertukaran suaminya yg naik pangkat ke Kuantan Pahang.. 
Majlis hi-tea diadakan di Hotel Grandcontinental.. 
Memandangkan majlis diadakan pada 4ptg so ibu pun mari idea nak checkin sini..
Kat sini ada swimming pool. cuti sekolah pun masih berbaki so apa salahnya bagi anak2 berendam.  Huhu

Sunday, April 9, 2017

Baby Haziq warded again!!!

Bersiaran langsung dari spital.. Haha

Jumaat petang 7 April 2017..
adik macam dah hangat2 kepala dia..  Cecepat ibu bagi makan ubat.. Mlm tu x demam dah..

8 April 2017
  Pagi sabtu ibu tetap bagi makan ubat demam lg.. X nak melarat la kononnya.. 
Tengahari rasa badan adik agak panas..  Ibu sukat suhu 38.8..agak panas tu..  Terus ibu sumbat ubat ikut punggung.. 
Lepas 2 3 jam x kebah mana..  So terus decide nak warded specialist plk.. Dah, discharge GH lepas seminggu pun masih boleh demam.  So kali ni nak guna medicalcard adik.. Lambat2 kang bimbang jadi sawan plk mcm haritu sebab terlalu panas.. Jauhkanlah Ya Allah... 
 

Yeayy Kuala Terengganu dah ada panggung wayang !!

Ok..  Macam ni la kalu update blog guna henpon..  Gambo yg last (akhir cerita)  yang up dlu..  Takpelah.. Layan je la... 
Actually ni adalah gambo babyhaziq yg diulit mimpi dalam surau plaza paya bunga,  kuala trganu.. 

Wednesday, March 29, 2017

Balik kampung # cuti sekolah

17.3.2017 (Jumaat)
Pepagi gerak balik ke kampung ibu di Kluang..
cuti sekolah la katakan :)
tapi balik ni x lama pun.. 3 malam jer.. boleh la utk melepas rindu kat atok nenek & anak2 sedara.. 

Sunday, March 26, 2017

Berkelah di tepi pantai @ Tg. Leman Mersing

19 Mac 2017 Ahad
Atok ajak berkelah kat pantai Tanjung Leman Mersing Johor
Dulu masa kami kecik2,  atok suka ajak anak2 dia semua gi sini..  Pantang cuti sekolah mesti atok akan sewa van dan kita akan berkelah..  Bersama arwah nenek...  Sangat nostalgia tempat ni..  Sekarang banyak dah yang berubah... 
Dan sekarang atok bawa cucu2 dia pulak.. 
Happynya ibu tengok atok..  Memang ni aktiviti kesukaan dia..  :)

Sunday, February 19, 2017

sambut birthday kat opis :)

14.2.2017 Rabu
Lepas meeting, bahagian ibu ada buat makan2.. patut la semalam kawan ibu kata jangan puasa.. ada buat makan2.. memang plan ibu nak puasa.. banyak lagi nak ganti puasa ni.. haihh~



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...