Ibu ada followers ke??

Wednesday, March 29, 2017

Balik kampung # cuti sekolah

17.3.2017 (Jumaat)
Pepagi gerak balik ke kampung ibu di Kluang..
cuti sekolah la katakan :)
tapi balik ni x lama pun.. 3 malam jer.. boleh la utk melepas rindu kat atok nenek & anak2 sedara.. 

Sunday, February 19, 2017

sambut birthday kat opis :)

14.2.2017 Rabu
Lepas meeting, bahagian ibu ada buat makan2.. patut la semalam kawan ibu kata jangan puasa.. ada buat makan2.. memang plan ibu nak puasa.. banyak lagi nak ganti puasa ni.. haihh~



Moment Berharga Sepanjang Hayat

Masa mula-mula atok kata nak datang Terengganu, ibu mcm hairan la kenapa tiba2 atok nak datang.. Biasa atok datang time cuti sekolah.. Tapi this time dah habis cuti sekolah...
Keesokannya.. kat tempat keje ibu masih memikir.. Tetiba baru teringat... lagi 2 hari birthday ibu.. ibu rasa atok datang sebab nak sambut birthday ibu.. tu instinct ibu je la.. :)

Pada kebiasaannya, setiap pagi 12 Feb tiap2 tahun, on the way ibu nak gi keje, ibu mesti terima panggilan telefon daripada atok nenek, wish happy birthday.. memang x pernah miss.. atok memang ingat tarikh birthday anak2 dia.. So tahun ni atok & nenek nak sambut dgn ibu, anak dia yang jauh beno ni.. sebaknya hati :'(
 

yeayyy abah ibu datang Terengganu!!

8.2.2017 Rabu malam atok call ibu
atok kata esok pagi atok & nenek nak gerak mari Terengganu
ibu agak terkejut la jugak.. sebab atok bukannya sihat macam dulu..
biasanya cik Sarum yang drive kereta kalu atok nak mai Terengganu 
gambar ni atok baru sampai, dalam pukul 3.00 ptg Khamis tu..
ibu pun x balik keje lagi..
 

Indoor game _ jabat ibu

9.2.2017 Khamis
Kat opis ibu ada buat program sukan indoor
so ibu pun saje la nak menjoinkan diri
main congkak & dart
main congkak awal2 dah kalah.. huhu~

Wednesday, February 15, 2017

Riadah Time!!

29.1.2017 Ahad
Cuti Raya Cina
Masa ni gi bandar sebab nak gi pesta Thai kononnya.. & nak beli frame spek baru untuk farah.. Along xde, macam biasa la.. kalu cuti sekolah mestilah dia ada kat umah makcik.. Kak G & Iman balik kg..

Mandi manda @ Kg Betong Hulu Terengganu

4.2.2017 Sabtu
kawan2 kat keje ayah ajak mandi sungai @ Kg Betong
sungai belukar bukit 
1st time kita mandi sini.. pemandangan memang cantiklah sangat2.. air pun jernih..

Thursday, January 26, 2017

SELAMAT HARI KASTAM SEDUNIA KE-35

26.01.2017
Hari Kastam Sedunia
Setiap tahun diraikan 
Tahun ni dapat lah ibu pakai pakaian seragam no. 2 ni.. 
Tahun lepas ibu pregnant..
 

Monday, January 2, 2017

Event Jabat Ibu - Mesyuarat Pengarah2 2016

Majlis jabatan ibu.. 27.11.2016 - 1.12.2016
Mesyuarat Pengarah2 Kali ke 80. Tahun ni buat di Terengganu.. Seminggu yg busy :)
ni kira event besar jabatan setiap tahun..

Selamat Pengantin Baru - Adda & Husband

 Majlis ni lama dah sebenarnya... 29 Okt 2016
x ingat nak update.. ni ibu kemas gambar2 dlm hp baru la nak up gambo2 lama...
Adda ni anak kepada Kak Ku Ziah.. x-senior ibu di Jab Audit Negara dulu.. anak2 ibu panggil kak Zi ni dgn panggilan Ummi. Kak Zi pandai amik hati budak2.. tu anak2 ibu cepat mesra dgn dia..

Perginya Seorang Pengarah Yang Disayangi :'(

 Ini ialah YB Dato PKN Trg.. Dato Hamzah Sundang..
2tahun lebih dato menjadi PKNT.. ibu masuk kastam bulan Nov 2014, dato dah ada.. Skrg dato dah naik pangkat tertinggi dan bertukar menjadi PKKLIA...
Alhamdulillah dato.. kami staf2 dato sangat happy dgn kenaikan pangkat dan dlm masa yg sama, kami sedih sebab akan kehilangan dato...:'(

Pindah Balik Kg Tanggol

Alkisah...
Awal Disember 2016, kita balik dok kampung semula..
Sebabnya sayang kat umah kita.. xde orang duduk.. Tok dok umah makcik sebab takut dok sorang.. biasa ok jer... Lama2 Tok takut sebabnya ada budak2 x elok kt kg tu main ketuk2 umah.. sebab dorg tahu Tok dok sorang la tu.. Akhirnya, capai kata sepakat kita dok kg semula.. daripada bagi orang sewa, baik kita duduk.. lagipun umah kita dok skrg umah kuarters.. daripada habis RM350 tolak gaji ibu, baik dok kg walaupun jauh..  umah kg ni kalu dibiar kosong, cptla bersawangnya :')

HAPPY BIRTHDAY ALONGHAIQAL - SWEET 10TH

23.12.2006 - 23.12.2016
Along dah 10 tahun.. tahun depan dah darjah 5..
majlis simple ni buat kat umah makcik.. biasa la mak angkat dia..
minggu lepas dah ajak along gi Gambang Waterpark, hadiah hari jadi.. ni buat majlis pulak..along nak sambut ngan Iman sebelum Iman balik Neg 9..
ibu x bagi hadiah apa2 pun.. ibu bagi baju, kasut & beg sekolah baru jer sudah la haha :')  

Welcome 2017

Good Bye 2016, Welcome 2017
Kita buka buku baru..
1.1.2017 
1st day 2017, 1st day anak2 ibu sekolah 
Semangat anak2 ibu nak pegi sekolah, wpun ibu tahu along mcm x berapa nak semangat.. hahaha.. sebab x puas cuti lagi.. nak main game.. nak tgk tv :)

Tuesday, December 6, 2016

Baby ibu _ Muhammad Haziq

Lama rasanya x story pasal bujang kecik ibu ni.. babyhaziq..
dah 7 bulan dah skrg nih.. x pandai merangkak pun lagi.. baru pandai angkat2 punggung.. musing 360 drjh.. tapi kalu dok kat walker, habis la barang2 yg boleh dia capai.. mengemas la jawabnya :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...