Ibu ada followers ke??

Wednesday, September 27, 2017

Aktiviti lepas balik kerja

Bila pulak kejadian ni ek.. 
Tapi rasanya hari Khamis sebab ibu balik awal..  Sempat mandi2 pastu ikut ayah gi kat padang ragut dia nak cerut rumput bagi lembu2 makan. Huhu

Pesta Makanan Thai 2017

Pesta makanan thai ni tiap tahun ada kat Terengganu ni..  Biasanya berlangsung selama 1 bulan. Tahun ni start awal Julai haritu dan habis pd 2 Ogos 2017..
Macam2 makanan ada..  Tengok je la makanan yg ibu & kawan2 ibu makan ni..  Kalu boleh semuanya nak try.  
Tapi tahun ni ibu tgk semua harga makanan dah naik.. Kalu tahun2 sebelum ni majoriti makanan harga rm5 jer.  Sekarang rata2 dah rm7. 
Ermmm tp sebab nak cuba kami pakat2 beli sorg sikit then share la. Hehe.. 
Jom enjoy makanan :)

Monday, July 24, 2017

29 Syawal | Majlis Jamuan Hari Raya JKDM Terengganu

23 Julai 2017, Ahad..
Hari yang dinanti dah tiba.. event setiap tahun..
Sambutan Hari Raya Aidilfitri peringkat jabatan..
tak open untuk orang awam pun.. hanya untuk family pegawai sahaja..

27 Syawal | Majlis Terima Menantu

21 Julai 2017, Jumaat
Sepupu ayah ajak anta pengantin perempuan ke rumah tok laki.. a.k.a majlis sambut menantu.. kat Rhu Rendang, Marang jer.. 
Majlis kat rumah dia dah buat 15hb haritu tapi ibu xde amik gambo pun masa tu.. hehe

Tuesday, July 18, 2017

22 Syawal | Raya Ke Tasik Kenyir

16 Julai.. Ahad.
Jamuan raya di Tasik Kenyir.. Jabatan Kastam dijemput.. ye la.. pejabat kami pun ada situ kan.. 
1 Ogos ni insyaAllah beroperasi dah kastam kat kenyir ni..

20 Syawal | Ibu masak-masak

Jumaat petang.. 
bff ibu nak datang.. kaknora & yan 
So ibu rajin la pulak nak masak2.. bese buat mi goreng jer :)

19 Syawal | Jamuan Raya @ Jabatan Audit Negara Terengganu & Bahagian Pengurusan & GST

Khamis, 13 Julai 2017
hari ni banyak jamuan raya kat Kuala Terengganu ni..
Tapi ibu x pergi la semua tempat.. Cuma tempat2 berkaitan jer la.. :)

16 Syawal | Jamuan Raya Bahagian Penguatkuasaan

Raya kan sebulan
Jamuan raya masih ada.. hari ni kat Bahagian Penguatkuasaan di Panji Alam..  

12 Syawal | Jamuan Raya Bahagian Pematuhan

Khamis.. last day ibu cuti.. 
hari ni ada jamuan raya kat sekolah along & kakak
So abang kakak pakai baju raya la hari ni..

Insiden menyayat hati - ohh Haziq :'(

5 Syawal..
29 Jun 2017.. Khamis
Insiden menjelang mahgrib, lepas balik dari beraya.. 
Ibu, farah & adik tengah lepak2 kat bilik. 
Tetiba ayah balik dari cerut rumput,  ayah minta air sejuk.. So ibu pesan ke kakak minta tlg jaga adik kejap.. Ibu nak buatkan air utk ayah.. 
Sampai je kat dapur ibu dgr da benda jatuh.. 
Ibu jerit ke kakak '' adik jatuh ke kakak?''
Kakak jawab tak! 
Rupa2nya bekas benang2 (gambar bawah) yg jatuh.. berterabur benang2..
Tapi kakak x kemaskan balik.. 
Ibu x ingat yg ibu ada selit 1 jarum kat salah satu benang, lepas ibu guna utk adjust baju2 raya baru ni.. Biasanya ibu x simpan pun jarum kat dalam bekas ni... Ermmm.. benda nak jadi kan..  Tetap terjadi wpun selama ni ibu berjaga2 bab2 jarum ni.  :(

Thursday, July 13, 2017

5 Syawal 1438H - raya ganu la pulak

Raya ke 5, giliran beraya di Terengganu pulak..
hari ni ibu, Cik Nora & Cik Yan pakat nak gi open house umah En. Ripin kat Losong..

4 Syawal 1438H - balik Terengganu

Raya ke 4 - Rabu, kita nak balik Johor dah.. 
turn raya kat terengganu pulak..
kita bertolak balik jam 10.00 pagi

3 Syawal 1438H

Raya ke 3.. gi raya sebuah rumah jer.. sedara atok kat Penggeli Timur

2 Syawal 1438H

Ok..  2 Syawal kita beraya ke JB.. 
Sebenarnya ada family gathering belah atok di Gelang Patah..  memang tiap tahun ada event ni..  setiap raya ke 2.. 
So hari ni ibu & kak farah pakai sedondon..
ceria x warna baru raya ibu & kakak?? haha

Friday, June 30, 2017

1 Syawal 1438H

Hari yg dinanti telah tiba..
Bukan sebab nak raya sangat tapi sebab nak balik kg jer.. 
Jumpa abah, ibu, adik beradik,  anak2 sedara.. 
memang happening weiii.. :)
Kita balik 23 jun, Jumaat..  2 hari sebelum raya.. 
Alhamdulillah perjalanan baik.. 
Baby pun ok,  x meragam jalan jauh..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...