Ibu ada followers ke??

Thursday, June 8, 2017

berbuka berjemaah

8 Ramadhan, Sabtu
rasa nak berbuka kat luar pulak.. tapi nak berbuka beramai2..
seperti tahun2 sebelum ni..
so kita ke bazar @ pantai Batu Buruk..
 hujan renyai2.. so kita makan kat wakaf dekat ngan pantai ni.. bese kita makan kat padang..

Tuesday, May 30, 2017

HAPPY 1ST BIRTHDAY SAYANG HAZIQ

 26.5.2017 Jumaat..
ibu ayah buat majlis  hari jadi yang simple untuk baby haziq..
sebenarnya adik lahir 28 Mei, tapi memandangkan esok start puasa dah, tu yang buat awal :)

Monday, May 15, 2017

Aktiviti mendaki Bukit Besar

r u ready??
yes, ibu ready!!
almost 2 tahun dah x exercise.. pregnant.. bersalin...
zumba pun dah x pegi2.. apa ntah lagi nak daki bukit.. stamina ke laut. :)
 

Majlis bertunang anak sedara

Jumaat malam 12 Mei 2017
Majlis simple pertunangan abang ngah a. k. a Am, memandangkan isteri abang ngah pun masih belajar lagi.. ikat 1-2 tahun rasanya kalu x silap.. teringat pulak zaman ibu dulu2.. :)
Tunang abang ngah ni orang Ajil jer.. mujur gok dekat..

Wednesday, May 10, 2017

Baju melayu baby haziq

Hari ni cuti wesak
Kita ke jakel gong badak nak setel baju raya.. 
Tahun ni ayah xnak baju melayu. Nak pakai kurta jer..  So haiqal pun kena sama la kurta jugak.. Pastu nak jubah jugak..  Tp baby haziq xde kurta kaler sama dgn ayah n haiqal..  So ibu pun tnpa pikir panjang belikan adik baju melayu kolar teluk belanga ni.. 

Monday, May 8, 2017

Makan2 before puasa

Bahagian ibu buat makan2 sempena menyambut Ramadhan @ Hotel Quinara Al-Safir 

Lawat umah sewa mokcik

Weekend baru ni kita gi jalan umah sewa makcik kat kuala berang..
baru 1st time datang umah ni.. padahal lama dah bagi sewa ke orang..
cuma baru ni makcik renovate balik sebab nak bagi sewa ke student..
kita datang melawat kawasan jer..

Jalan2 weekend boring dok umah

masa ni kita ke Giant.. saje x tahu nak buat apa.. keboringan dok umah..
masa ni ayah x balik keje lagi..
So kita 4 beranak je berderak ke Giant Kuala Terengganu

Melawat baby Ariq Huzair

29.4.2017 Sabtu
Ayah x keje.. so kita pegi umah waris ayah, Kak Zura.. kat Bukit Payung..
baru dapat baby baru.. baby ke 6, boy..
Ariq Huzair nama diberi..
sedapp nama baby.. secomel tuannya..
rasa nak baby lagi jer.. hahaha..
ni masa baby haziq sebelum pergi umah Kak Zura

Cuti 1 Mei Hari Buruh

1 Mei 2017.. cuti hari pekerja..
kita x kemana2.. plan nak ke Aeon Kota Bahru Kelantan nak shopping baju raya tapi ayah pulak demam teruk.. ermmm :(
jadinya kat rumah je r kita menghabiskan masa :)  
pagi2 buta anak2 ibu dah kena paksa mandi belaka..
lepas tu berpeluh balik sebab main basikal..hahaha

Weekend kami

hujung minggu.. waktu petang.. kalu x kemana, anak2 ibu main kat keliling rumah je r.. 

Adik accident

ni gambo pada 28.4.2017
alkisah adik naik walker & jalan2 kat batu2
laju ngat bawa keta dia sampai tersungkur.. aduhai adik.. gitulah sebelum beso.. 
upah buas sangat.. :) 

Friday, April 21, 2017

Alahai baby haziq

Haziq..  Baby ibu... 
Almost 11 bulan..  
Alahai..  Cepatnya masa berlalu.. 
Rasa macam baru je mengandungkan dia... 
Nak setahun dah... 
Dan skrg adik keje meniti kesana sini.. 
Walker pun x nak dah.. Malah suruh kita terbalikkan walker  tu sebab dia nak main rodanya :)

Makan-makan buka puasa

20 april 2017 khamis
Mcm biasa ibu puasa lagi... 
Nak menghabiskan saki baki ganti puasa..  Ada 8 hari lagi.. Sebelum menjelmanya Ramadhan 1438H.. 
Then bila ibu berpuasa, mcm biasa la..  Makan kat luar jer..  Kepenatan dah balik keje nak masak.. 
Kali ni kita makan kat kedai baru buka..  Agak baru jugakla.. Akhir tahun lepas..  Dekat ngat dgn klinik kesihatan kuala berang.. masakan dorg memang best..  

Tuesday, April 18, 2017

little hero ## Haziq ##

haiii cutie pie ibu!!!
baby haziq
  sejak ada baby ni, kat keje pun asyik teringat kat baby jer..
perkembangan adik sekarang??
sejak lepas warded ni ibu tgk adik semakin membuas... demam nak buas kot.. :')
keje nok manjat tangga
nok manjat meja tulis abg kakak..
nok jalan doh tapi ikut dan jer.. ada gop tumbang ke belakang.. memang kena kawal 24hrs.. tapi xtahu la kat umah ngasuh dia mcmana..
ibu rasa padan letak dalam walker jer kot.. doh, mana larat nak pantau 10 jam..

dan 1 lagi yg kelako adik ni... gigi bawah tumbuh doh.. tengah2..
tapi gigi atas tumbuh belah kiri dulu..
tumbuh taring dulu ayah kata.. 
pastu adik suka gesek2 2 gigi tu sampai berbunyi.. hai la.. nyilu ibu dengar :)

macam2lah karenah adik.. sementara tunggu nak beso nih
harap2 adik sihat2 sokmo..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...