Ibu ada followers ke??

Monday, January 2, 2017

Event Jabat Ibu - Mesyuarat Pengarah2 2016

Majlis jabatan ibu.. 27.11.2016 - 1.12.2016
Mesyuarat Pengarah2 Kali ke 80. Tahun ni buat di Terengganu.. Seminggu yg busy :)
ni kira event besar jabatan setiap tahun..

Selamat Pengantin Baru - Adda & Husband

 Majlis ni lama dah sebenarnya... 29 Okt 2016
x ingat nak update.. ni ibu kemas gambar2 dlm hp baru la nak up gambo2 lama...
Adda ni anak kepada Kak Ku Ziah.. x-senior ibu di Jab Audit Negara dulu.. anak2 ibu panggil kak Zi ni dgn panggilan Ummi. Kak Zi pandai amik hati budak2.. tu anak2 ibu cepat mesra dgn dia..

Perginya Seorang Pengarah Yang Disayangi :'(

 Ini ialah YB Dato PKN Trg.. Dato Hamzah Sundang..
2tahun lebih dato menjadi PKNT.. ibu masuk kastam bulan Nov 2014, dato dah ada.. Skrg dato dah naik pangkat tertinggi dan bertukar menjadi PKKLIA...
Alhamdulillah dato.. kami staf2 dato sangat happy dgn kenaikan pangkat dan dlm masa yg sama, kami sedih sebab akan kehilangan dato...:'(

Pindah Balik Kg Tanggol

Alkisah...
Awal Disember 2016, kita balik dok kampung semula..
Sebabnya sayang kat umah kita.. xde orang duduk.. Tok dok umah makcik sebab takut dok sorang.. biasa ok jer... Lama2 Tok takut sebabnya ada budak2 x elok kt kg tu main ketuk2 umah.. sebab dorg tahu Tok dok sorang la tu.. Akhirnya, capai kata sepakat kita dok kg semula.. daripada bagi orang sewa, baik kita duduk.. lagipun umah kita dok skrg umah kuarters.. daripada habis RM350 tolak gaji ibu, baik dok kg walaupun jauh..  umah kg ni kalu dibiar kosong, cptla bersawangnya :')

HAPPY BIRTHDAY ALONGHAIQAL - SWEET 10TH

23.12.2006 - 23.12.2016
Along dah 10 tahun.. tahun depan dah darjah 5..
majlis simple ni buat kat umah makcik.. biasa la mak angkat dia..
minggu lepas dah ajak along gi Gambang Waterpark, hadiah hari jadi.. ni buat majlis pulak..along nak sambut ngan Iman sebelum Iman balik Neg 9..
ibu x bagi hadiah apa2 pun.. ibu bagi baju, kasut & beg sekolah baru jer sudah la haha :')  

Welcome 2017

Good Bye 2016, Welcome 2017
Kita buka buku baru..
1.1.2017 
1st day 2017, 1st day anak2 ibu sekolah 
Semangat anak2 ibu nak pegi sekolah, wpun ibu tahu along mcm x berapa nak semangat.. hahaha.. sebab x puas cuti lagi.. nak main game.. nak tgk tv :)

Tuesday, December 6, 2016

Baby ibu _ Muhammad Haziq

Lama rasanya x story pasal bujang kecik ibu ni.. babyhaziq..
dah 7 bulan dah skrg nih.. x pandai merangkak pun lagi.. baru pandai angkat2 punggung.. musing 360 drjh.. tapi kalu dok kat walker, habis la barang2 yg boleh dia capai.. mengemas la jawabnya :)

Sunday, October 23, 2016

Mandi pantai @ Pantai Tok Jembal

 lamanya x mandi pantai kan???
Alkisah...
sebelum ni along & kak farah kena gatal2 kat kaki dan tangan..
doktor suggest gi mandi air laut, selepas doktor bagi ubat..
so, disinila kita...
15 Okt 2016, Sabtu kita ke pantai Tok Jembal..
bukan nak mandi suka2 sangat tapi sebab nak kenakan air masin jer..
baby pun kena jugak ni.. hadeila.. kesian sungguh.. nak kata penyakit mulut kaki tangan, dia x demam.. cer tengok tapak tangan adik ni...

Thursday, September 29, 2016

HAPPY BIRTHDAY SAYANG IBU _ sweet 8 y/o

29 September 2008...
Hari berpuasa ke 29.. Maghrib tu lepas berbuka ibu bergegas ke hospital Batu 24, Kuala Berang..
Sebelum tu dah sakit2 sebenarnya tapi saje ibu nak bagi laluan ke ayah nak berbuka.. masa tu Paklong Melaka pun ada, datang berbuka di umah kita...
Lepas ayah solat terus hantar ibu ke hospital. ibu pun xde selera dah nak berbuka puasa.. sbb dah sakit kan...

Jamuan Aidilfitri Jabatan Kastam 2016

 1.8.2016 Malam
Jamuan raya jabatan ibu.. siang tu ada gotong royong masak bihun goreng.. sebab bahagian ibu kena buat bihun goreng.. 2 jenis.. merah dan putih..
masa ni ibu masih belum naik keje (cuti bersalin) tapi join la jugak sebab boring jugak dok kat umah je kan.. :)

Wednesday, September 21, 2016

Adik BeraDik Ibu

Ini gambar adik beradik ibu..
Masa ni kami semua balik beRaya Haji di Kluang..
Alhamdulillah dapat kumpul semua..
Tapi Raya Haji kali ni agak hambar sebab abah x sihat..
Plan awal nak aqiqah baby Haziq kat kampung tp x jadi..
x apa la. ada rezeki kita buat Raya Haji next year pulak.. korban ramai2 seronok sikit :)

Sunday, September 18, 2016

Selamat Pengantin Baru Angah

17.9.2016 sabtu
hari ni majlis pernikahan dan persandingan angah..
angah ni sepupu kak ji, sebelah ayahchik..
 

Wednesday, September 14, 2016

Kelahiran Anakku Yg Ke 3

Baby dah 2 bulan 6hari.. baru ibu sempat nak update entry pasal kelahiran adik.... maklumlah busy bebenor.. Dengan raya la... ni baru ibu ada kesempatan... cuti bersalin 3 bulan la katakan... :)

Gambar kat bawah ni adalah gambar pregnant ibu beberapa hari sebelum melahirkan adik.. hehe

AIDILFITRI 2016

6 Julai 2016... Rabu
Yeayyy dah raya!!!!
Amboi sukanya... x ingat ibu lama cuti puasa kali ni.. tapi Alhamdulillah.. dpt jugak puasa 6hari.. hehe

Wednesday, August 3, 2016

National Annual Awards Nite 2015 | Agensi2 Takaful Malaysia Berhad Malaysia

1.4.2016
Majlis penghargaan kepada agensi2 Syarikat Takaful Malaysia Berhad (STMB) seluruh Malaysia..
Dapat jugak ibu join memandangkan majlis diadakan di Kuantan Pahang jer.. laratlah ibu nak join walaupun ibu tengah sarat.. hehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...