Ibu ada followers ke??

Tuesday, October 24, 2017

Amik angin pantai

20 oktober 2017 Jumaat
Kita ke pantai Kelulut nak hirup angin pantai
Argghhh nyamannya
Pagi2 dah siap2 then kul 8pg dah ada kat sini.. 
Ayah keje.. Along kat umah makcik x balik2 lg.  

Mandi manda cuti sekolah @ Quinara Resort

Cuti sekolah sempena deepavali
ibu ayah x plan pun nak kemana2
tapi ibu dapat promo dari member pasal kolam renang baru siap kat Quinara Resort
So boleh la kita try mandi sini.. mesti anak2 suka
tapi mcm biasa, along x join kita sebab dia lebih suka main ngan Iman lagi ermmmm.. :(
Gambar kolam kat atas ni ibu dapat daripada member ibu.. nampak luas & menarik..

Bubur Asyura JKDMT 2017

15 Oktober 2017 - Ahad 
Majlis kucar/buat bubur Asyura
Anjuran pejabat ibu
kami buat 2 versi, Terengganu & Kelantan
Yang versi Kelantan siap import parents peg. dari Pematuhan, Puan Risa


Maksu Sambung Belajar Ke Jambi, Indonesia

14.10.2017, Sabtu
Maksu terbang ke Jambi Indonesia sebab sambung dgree dia dalam bidang syariah.. cita2 maksu nak jadi lecturer..
ramai jugak yang gi sana sambung belajar..
dalam 20+ orang termasuk lelaki & perempuan..
Hari maksu fly, atok nenek x dapat join sebab atok x larat dah nak jalan jauh kat klia tu, jadi semput.. so sehari sebelum tu atok nenek dah melawat maksu..
so hanya parents in law, asben dan adik atok (Cik Jasni & wife) yang dok kat Senawang yang dapat temankan maksu sebelum fly..

Jalan-jalan Tengok Wayang

13 Oktober 2017, Jumaat
ajak anak2 tgk movie, citer abglong fadil 2..
citer dah basi tp kami x tengok lagi. hehe

Jalan-jalan Taman Dengan Baby Haziq

6 Oktober 2017, Jumaat
Tetiba ayah ajak gi taman permainan @ Kuala Berang
nak suruh haziq lepas hawa dia nak membuas hahaha

Happy Birthday Kak Farah Sweet 9th

 29.9.2008
Birthday kak farah yg ke 9 tahun
xde hadiah pun just belanja makan jer..
Semoga kak farah sihat selalu, dipanjangkan usia, berjaya dunia akhirat.. aamiin

Majlis Perkahwinan Adikku | Siti Nurain

Selamat Pengantin Baru untuk cik Ain (adik ibu yang 2nd last) dan juga pasangannya cik Azim.. Orang Kluang jugak..
 

Jalan-jalan pantai batu buruk

9.9.2017 sabtu
Ibu dpt tahu ex-bos ibu yg dah bertukar ke Jkdm Kelantan datang Terengganu bawa anak2 tgk wayang..  So ibu amikla peluang nak jumpa bos ibu dan boleh jugak bawa anak2 main pasir kat Pantai Batu Buruk. 
Kebetulan pulak ada pesta Budaya Terengganu kat sini.. Macam2 gerai ada.. Happening sungguh.. Jom layan gambo je r :)

Aktiviti hujung minggu

Hujung minggu...
Kalu x kemana2, petang hari ibu dan adik akan teman ayah cerut rumput kt kandang lembu dia.. 
Along & kakak pulak main basikal r.. 

Makan Gulai @ Felda Kerteh 3

Raya Haji Day 3
Hari ni kita gi makan gulai kat umah pok sedara ayah @ Felda Kerteh 3..
Ibu x pernah sampai sini..  
Suasana felda macam kat felda ibu jugak.. 
Ohh rindu my kampung!! :)

Salam Idul Adha 1438H @ Kg Tanggol

 Raya haji tahun ni giliran kita beraya di Terengganu 
1st day raya kita x kemana2.. Makan gulai kat jiran sebelah rumah jer sebab mereka ada buat sembelih lembu.. 
Esok baru kita sembelih lembu pulak..

Selamat Pengantin Baru Abglong

31 ogos 2017. 
Cuti Hari Kemerdekaan.. 
Majlis sanding abanglong jugak.. 
Abanglong ni anak ayahteh.. Bukit payung.. 
Majlis sebelah pengantin perempuan di Kelantan pada 29 ogos,  masa kita gi operasi haritu.. x dpt kita nak join..

Operasi di Kemaman

27 - 29 Ogos 2017
Ibu ada operasi di Kemaman.. 
Kebetulan cuti sekolah, bolehla angkut anak2 dan suami sekali.. Tp malangnya along x ikut..  Sebab dia lebih rela dok ngan makcik dia lagi, nak ngasuh anak sedara dia..  ikut pandai la along wehh :)
 bawah ni gambar adik masa nak bertolak gi.. :)

1st time adik makan durian

Sajalah nak rakamkan juga moment2 adik makan durian.. Rasanya ni 1st time ibu bagi adik makan durian.. Sikit je, rasa..  
Ni durian kat kebun kita jer..  nak beli yg kat pasar x mampu..  Skrg ni sebakul rm400.. Giler ko?? 
Igt lagi dulu2 Atok beli sebakul utk kami adik beradik makan rasa harganya baru rm50..  Puas makan sampai nak mun**h. Haha
Skrg x macam dlu dah :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...