Ibu ada followers ke??

Sunday, May 3, 2009

JaLan2 gi Zoo Mini...

Pada 2Mei'09 yg lalu, kita sekuarga, ayahcik n makcik pegi ke Zoo Mini, Kemasik Kemaman Trg...dari rumah mengambil masa 1jam setengah (ikut jln short cut la..)..kita bertolak lbh kurang jam 8.30pg..pegi dgn 2buah keta..

Sampai je kat sana, ayah gi beli tiket, org dewasa RM5 je sorg...Farah n along free sbb still bwh umur..Pastu kita kena beratur lak nak naik bas mini tuk masuk ke dlm kwsn zoo tu...Kita gi tgk ikan besar dulu, then tgk haiwan lain cam kambing putih (xtau la jenis apa), kancil, rusa, landak, ular sawa, kura2, burung kasawari, burung2 lain n mcm2 lagi dengan melalui jambatan gantung..gayat gak lalu kt jmbtn gntung tu.tinggi...pas habis tgk haiwan, kita menuju ke taman tema kat situ...berhampiran taman tema tu ada tmn permainan...suka sgt along nampak buai, gelongsor, n bnda lain lagi..Siap wat aksi lagi time main gelongsor tu..dia tgk org wat aksi tu, dia pun tiru la..bahaya betul...ayah lak tukang amik gambar...ibu n adik dok tepi je tgk telatah along...

Penat bermain, ibu ajak along mandi...ni la saat2 yang paling along suka..sewa pelampung RM2 je..deposit RM3..habis mandi dia pulangla balik..Charge mandi RM3 bagi sorg budak..Seronok tgk along n farah mandi...tp farah ibu pgg la sbb x bole lps lagi..mula2 tu along takut nak mandi sorg..tp lama2 dia yg xnak naik...bila ibu panggil naik, along gi ke tgh kolam..pandai je along ni...ye la, camne ibu nak amik...dahla ibu x bw baju lgsg..separuh lencun gak la ibu..almost 45minit, baru la along naik..tu pun ibu pelan2 tarik pelampung bila along tgh leka..ngs along xnak balik...farah awal2 lagi ibu dah bilas n siap pakai baju sbb farah nak makan nestum..

Pas mandi air bersih n salin baju, kita pun bertolak balik..hari dah semakin panas...perut pun dah lapar...Ayahcik teringin sgt nak naik gajah tp x kesampaian sbb semua org dah penat...Along la mandi lama sgt..

Lebih kurang pkul 4 lbh kita sampai umah...Penat giler...Farah drpd dlm keta tido, smbg lak tido dlm buai...bgn lbh kurang kul 6ptg...Haiqal lak dlm kul 5.30ptg baru nak start tido..kul 7 lbh baru bgn...ibu ada upload gmbr kita spnjg kat sana n video mandi kat taman tema...Enjoy it!!
dalam perjalanan gi zoo



dah sampai..tgh tggu bas mini nak masuk ke kwsn zoo..



naik bas mini





kat jambatan gantung..




haiqal kepenatan & dahaga
haiqal teruja tgk ikan besar..



farah pun dahaga..sambil minum susu tgk along main

mandi di taman tema

farah pun mandi gak...

video

2 comments:

  1. erm...mmg best jalan2..especially bila bawa anak2 n tgk dorg happy..

    ReplyDelete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...