Ibu ada followers ke??

Wednesday, July 7, 2010

Family Day Jbtn Audit Trg @ Gem Beach Resort

Pada 25-26 Jun, family day jbtn ibu telah diadakan di Gem Beach Resort, K.Trg..Kami bertolak dalam kul 11.00++ pagi dan sampai dalam kul 12.00++.. Lepas check in, ibu order makanan untuk lunch kita...

Lepas waktu Asar, acara sukaneka akan dimulakan.. Tapi ibu tersilap bawa turun along & farah awal 10 minit... Kebetulan lak lalu kat swimming pool... Mulalah along tersengih2 kambing nak terjun dalam kolam... ibu kata sabar dulu, kita rebut gula2 dulu, tp along start dah wat muka.. ibu terpaksa la mengalah.. buka semula baju sukan along & farah dan biarkan mereka mandi untuk 5 minit..

Then bila sukaneka dh nak start, ibu pujuk along naik sampailah akhirnya along terpaksa akur dgn kehendak ibu... ibu pakaikan semula baju sukan along & farah.. time nak rebut gula2 tu, mcm2 hal...along wat peel lak xnak rebut gula2...akhirnya, hanya sebiji yg along dapat sbb bila along kutip masuk dalam baju, baju dh terkeluar drpd tracksuitnya.. maka, jatuhlah gula2 itu..huhu xpela along, ni 1st experience..

Seterusnya, game lain lak...tp masalahnya along wat hal main kat tempat2 pelik...akhirnya ibu wat keputusan supaya bagi along & farah mandi kolam drpd wat peel pelik.. ibu dan ayah langsung x dapat nak join sukaneka.. apa nak wat... along & farah mandi sampailah pukul 6.30 petang... itupun, ibu wat mcm2 supaya along nak naik...

Lepas Maghrib, dinner akan bermula pada jam 8.00mlm..... malangnya, along & farah tido...camane kami nak gi??huhu...akhirnya ayah mengalah...ayah nak tunggu anak2nya dalam bilik jer...so, ibu pun order la makanan utk ayah..ibu lak gi dinner...tp hanya 10 minit je ibu duduk sblm mkn, ibu dpt kol dari ayah, bgtau yang farah nangis mencari ibu..mana xnya, selama ni tido 'gombeng'.. bila farah tersedar ibu xde, off course la terus wat konsert...x laku dh pujukan ayah..

akhirnya, ibu pun x dapat nak dinner ngan staf lain...& ibu terpaksa order gak makanan hantar ke bilik...apa nak wat...ada anak kecik , mcm tu la.. malam tu jugak, ayah diserang sakit perut & cirit birit dari pukul 12++ hinggalah ke pagi..mmg x boleh nak tido..ayah demam dan sakit pinggang...ayah bgtau ibu yang dia xtahan sgt dh.. dalam pukul 6 pagi, ibu terpaksa kejut along & farah untuk mandi dan check out dalam kul 7.00 pagi....ibu kesian tgk ayah sakit...ibu nak hantar ke hospital..

on the way balik, sampai je kat airport, ayah srh ibu stop keta kat tepi jalan..ayah srh minta pertolongan drpd org sbb kaki & tangan ayah mula kejang...ayah takut sesuatu yg buruk berlaku kepadanya..ibu pun tahan motosikal..penunggang motosikal & kawannya membantu ayah untuk berdiri dgn betul...kemudian ibu kol 999 utk bantuan kecemasan...kurang 45 minit, ambulans pun dtg & bw ayah ke hospital besar k.trg... ibu lak follow ambulan sampailah kat hospital.. menurut doktor, ayah keracunan makanan..byk air dh keluar drpd badan ayah..itu sbb ayah menjadi lemah... 10 botol air dimasukkan ke badan ayah...Alhamdulillah, setelah di tahan di wad selama 2 malam, kini ayah sihat seperti sediakala... ini adalah pengalaman yg paling tidak dpt dilupakan...mujur anak2 ibu x buat hal sewaktu ayah sakit..mereka seolah2 faham dgn situasi ketika itu..apa yg berlaku pasti ada hikmahnya..kasih syg kami semakin kuat & erat setelah apa yg berlaku..semoga kami dijauhkan drpd bencana...amin..

bilik kami di gem beach resort

anak2 ibu dgn keletahnya
along & farah yang over aktif
kami nak bersukaneka
x sempat tunggu sukaneka habis, terus mandi kolam

video

No comments:

Post a Comment

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...