Ibu ada followers ke??

Monday, November 24, 2014

Aktiviti di AKMAL

Ada calon simpanan tahun 2014 yg request supaya ibu update aktiviti di AKMAL sepanjang berkursus disini...
So ibu akan laporkan mengikut sumber yang ada je la.. dan bergantung kepada masa..
hari ke 2 dan 3, aktiviti kami hanyalah aktiviti latihan dalam kumpulan (LDK),.. tujuannya supaya kami boleh kenal antara satu sama lain dalam masa yg singkat.. setiap aktiviti yang dilakukan, ahli kumpulan akan bertukar.. so lebih ramai orang yang boleh kita kenal dalam masa 2 hari jer..

masa ni masuk hari ke 4, kami dah mula aktiviti kawad... aduihhh.. dapat pulak musim x banjir macam kat Trg.. sini boleh pulak panas terik..  masa ni baru 1st day.. so muka masih suci lagi..hihihi




masa ni pulak dah 2nd day.. muka ibu dah macam muka hantu.. terbakar... mula2 muka merah dulu, lelama gelap la ia... tgk tangan ibu pun dah berbelang.. masa tulis entry ni muka ibu dah mula menggelupas.. aduhhh peritnya :(
aktiviti kawad ni akan tamat pada hari Khamis ni dan kami akan menjalankan ujian kawad pada hari Jumaat dan Sabtu... 
wish me luck k!!

dan mulai minggu depan, kami akan masuk ke kelas pula.. sebelum aktiviti panjat gunung, renang, taekwando dan lain2... chaiyok! 

17 comments:

  1. Nmpk mcm best tp kawad agak seksa la.hihi

    ReplyDelete
  2. Kak, agak-agaknya ada lagi ke tak pengambilan pada tahun depan (2015)? dan dalam setahun tu ada berapa kali pengambilan untuk tahun 2015?Sorry banyak tanya...

    ReplyDelete
  3. Maklumat baru dapat smlm.. w41, 600+ msh kosong.. thn dpn mulai mac ada pngmbilan..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Kak, info pengambilan mulai mac thn dpn tu mmg dr pihak jkdm ke? Sy slh sorg calon simpanan 2014, so sy bharap sgt info tu benar n pasti. =)

    ReplyDelete
  5. Assalam.. kak.. erm.. bulan mac lapor diri @ bru start spa edar surat...;)

    ReplyDelete
  6. assalaamualaikum kak yatt...

    -batch akak dan pengambilan seterusnya semata2 untuk GST atau ade utk unit lain?
    -pastu group yg sy join kat fb ade bgtau ttg ura2 ttg kastam di korporat kn tahun depan dgn mengambil lhdn sebagai contoh.... btul ke? kalau2 akak tahu ttg info ni...

    maaf byk tanye sbb byk 'rumors' dlm group fb ni... keh keh..

    all da best kak yatt... (@~@)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fokus utama mmg gst.. tp xtau la kalu ada yg dtmptkn di lain2 unit... mmg akn dikorporatkn thn dpn.konfem..kuar paper dh kan?

      Delete
    2. -Ooo, fokus utk gst rupenyer...

      -da kuar paper, statement dpd KP kastam mase bulan 1 aritu, statement last bulan 5 dpd ketua perbendaharaan, akan dibincangkan pada bulan 10, tapi sy cari statement bulan 10, x de,sy try check ringkasan bajet tahun 2015 pn xde sebut pasal ni, x tau kalau sy terlepas pandang ke...

      Delete
  7. Memang ada cadangan untuk dikorporatkan pada 1 Jan 2015, tetapi buat masa ni, tak ada perkembangan terbaru tentang pengkorporatan kastam. Dah hujung bulan 11, kalau betul nak korporat pun, tak mungkin akan dikorporatkan dalam masa terdekat sebab banyak proses perlu dibuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru ni ada taklimat dr timb pengarah akmal.. dia kata thn depan konfem korporat.cuma xtau bulan bape.. tunggu je r

      Delete
    2. sy pn nk tau gak camne cara/prosedur kerajaan nk korporatkn unit beruniform yg besar dan senior mcm jkdm ni.... kalau lhdn sendiri pn bukan unit beruniform.... nmpk mcm menarik..

      Delete
    3. ntah la,saya pun xpasti.. ada gak dgr bhgn gst jer.. just wait & see je la

      Delete
  8. kalau dikorporatkan, maksudnya skim gaji guna kwsp ke Puan Yatt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti.. sbb blm korporat pn lagi.. yg penting bukan pencen r

      Delete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...