Ibu ada followers ke??

Friday, August 23, 2013

Aidilfitri Day 15 | Jamuan Raya Jabatan Audit Negara Caw Terengganu

Seawal 8.00 pagi terus ke Wisma Persekutuan..
Actually Pej Audit ada 2 opis.. Wisma Persekutuan & di Paya Keladi.. kira HQ di Wisma la.. haha..
Bangunan sendiri masih dalam perancangan nak dibina di Bukit Besar, area dekat ngan Mydin Mall.. peruntukan pun telah diluluskan dan Pengarah Audit Negeri ada bagitahu dalam ucapan beliau masa Jamuan Raya ni, tahun depan kami akan beraya di opis baru.. InsyaAllah..

back to the topic...
ibu sibuk memotong nasi impit utk sate


ada 3 hamper untuk 3 seksyen terbaik.. dinilai dari segi pakaian dan kerjasama.
Jom tengok menu apa yg ada..
seksyen ibu provide rojak buah & air mineral

kacang2 & kuih muih
pelbagai jenis manisan



mee kari
soto
nasi minyak (makanan wajib)
ait teh o & sunquick
lemang, ketupat & serunding daging/ayam

sate & nasi impit
bihun goreng & keropok keping
sedappp.. rojak buah.. colek kami beli.. buah potong sendiri jer

ni favorite ibu.. asam gumpal.. memang sedapp.. hidangan yang paling laku di pej ibu kalu buat makan2..

sesi bergambar lak.. 
ibu & cik Marita
dari kiri : Cik Marita, Cik Yatie Hamat, ibu & Cik Pija
ini je la 'lelaki idaman Malaya' yg tinggal ni pejabat Audit.. haha
seksyen pentadbiran
seksyen ibu, kewangan 3
bersama Pengarah (kurus) & Timbalan Pengarah (gempal sikit)..
Cik earnie xde sebab pegi klinik..


sebelum majlis bermula, ucapan daripada Pengarah Audit sekejap..
En Roslan bin Abu Bakar (tengah) 











sedang kami berkumpul dalam bilik mesyuarat, tetiba dapat call dari ayah..
ibu ada pesan kat ayah nak bawa rambutan pada hari ini..
tapi nak dijadikan cerita, ayah x ingat hari.. dia ingat semalam baru hari selasa..
makanya ayah x ambil la rambutan kat kebun nun..
ibu kata xpe la, lain kali boleh bawa.. smlm pun ibu dah bawa 10kg bagi ke kawan2 opis kan..
yang menjadikan ayah x sedap hati sebab ibu dah bgtau kawan2 opis yg ibu nak bawa rambutan kat jamuan raya ni..
kawan2 ibu pun dah happy la sbb dorang kata rambutan kita sedapp..
Dengan rela hati, ayah kata esok pagi2 buta dia panjat pokok & hantar rambutan ke opis, sebelum majlis bermula..
(majlis start 11.00 pagi sampai 2.00 petang)
TQ ayah.. demi isteri tercinta la katakan..haha
disebabkan pepagi buta dah panjat pokok, makanya ayah pun x sempat nak breakfast..
sian ayah lapo.. ibu teman ayah makan kat kedai area wisma..
ibu ajak ayah makan kat pejabat ibu, ayah malu.. haiyyaa. itu pun nak malu ke..
rambutan 'kerok nyor' yang ayah bawa..
 dalam 20kg jugak ayah kata..
ada lagi dalam keta tu.. tapi x muat tangan nak bawa naik atas..
fresh dari ladang nih.. hihi
mari2 beli rambutan...
rambutan2 kat kebun tu banyak dah ayah tolak ke peraih.. 
tinggal 1 pokok jer yang ayah tinggalkan untuk kawan2 ibu yg nak beli.. ada dalam 100kg katanya.. huhu

ibu & bff yg wajib datang jamuan raya Audit setiap tahun..
Cik Nora & Cik Yann
kami ber4, ibu, Cik Nora, Cik Yann & Cik Hariana..
geng 1 batch keje Audit 2007

kawan2 ibu nak balik sudah..
 ibu bekalkan beberapa biji rambutan sebab dorang dah penuh perut nak makan..

 amik gambar lagi sebelum balik
 

antara staf yang bertugas di bahagian menyambut tetamu..
 



suasana semasa jamuan.. sangat meriah
 ibu sibuk amik gambo makanan


 
 ramai sangat tetamu.. tempat sempit.. x sabar nak siap pejabat baru
 ibu & Cik Ayu ( x kawen lagi ni)



ibu & cik Aisyah.. dulu dia penolong Audit jugak macam ibu..
tapi rezeki dia, dah dapat naik pangkat..



ibu & Cik Ida (juga x kawen lagi)
selesai jamuan dalam pukul 3.30 petang.. siap dengan kemas2 pejabat..
balik keje tu ibu singgah beli durian untuk ayah.. RM20 dapat 10 utir gak.. (dapat 1 utir free)
tanda terima kasih sebab sanggup hantar buah rambutan ke opis ibu.. jauh juga tu..
ayah memanglah hantu durian..
time ni ayah baru balik dari cerut rumput utk lembu2nya..



Alhamdulillah... Jamuan raya Audit tahun ni berjalan lancar..
tapi ibu rasa mcm x sehappening tahun lepas, dari segi makanan..
dari segi hiasan ok2 jer..
ntah la.. xtau mana silapnya.. haha..
apa2 pun, yang penting semua orang happy, kenyang & masih rasa aura berhari raya tu lagi :)

6 comments:

  1. bagus la yatt & JAN Terengganu slalu xlupa kat kawan2 di audit dalam..ada yg kt dalam gmbar tu kak azizah audit dalam kesihatan kwn kak nor..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Azizah Embong pun memang kami jemput setiap tahun... staf yg pencen, bekas praktikal dan yg pernah terlibat dengan Audit.. Jasa mereka dikenang.. Ko pun kami nak jemput, tapi takut susah nak dtg jer.. haha

      Delete
  2. itula..seronok je tgk..xpe ingatan pn dh xpe..hehehe..lain kami kat audit dalam kelantan mmg rasa ank tiri..hehehe..eh En ridzwan dh pencen eh..pengarah baru ni nama apa? Dari mana yatt?

    ReplyDelete
  3. Pengarah baru namanya en roslan bin abu bakar.. dlu TPAN kat selangor.. dia mmg best & berani.. lantang bersuara dgn auditi... sgt involve dgn kerja2 audit..amik tau sal staf.. tapi agak formality dlm apa2 acara pn.. dia punya target nak siapkan bangunan audit by next year.. sgt bercita2 besar n serius.. suka la ngn cara dia..

    ReplyDelete
  4. oo..nmpak mcm pendiam je..hehe..tp best la kalau lantang dgn auditi kan..next year leh ddk bangunan baru la..mesti best ada bangunan sndiri dh..

    ReplyDelete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...