Ibu ada followers ke??

Thursday, December 25, 2014

Glamorous Garden Night | A Night To Remember

24.12.2014, Rabu malam khamis
Majlis makan malam bagi meraikan kami peserta2 Kursus Asas Penguasa Kastam Gred W41 Siri 2/2014..
last day kat sini ialah pada 31 Dis, tapi dinner ni kami buat awal..
tinggal lebih kurang 7 hari je sebelum kami melapor diri di stesen masing2.. sob.. sob...


Rabu tu kami habis kelas PTM awal. sampai pukul 10.30pagi jer..
then kami saling tolong menolong membuat persiapan...
ibu tolong wrapping hadiah..


lebih kurang jam 7.45 malam, kami perlu berada dalam dewan dah..
sebab katanya tetamu VIP, Timb Pengarah akan sampai awal..
ni konon2 ibu makeup sendiri la..lama sangat x bermakeup.. sejak selepas kawen memang x makeup macam mana pun.. cuma pakai celak & gincu jer..
dan utk malam ni, ibu just tambah pakai eyeliner dan maskara.. (pinjam budak bilik) hihi
ibu selfie kat dalam bilik sebelum gerak ke dewan

with ain..

menu kami malam itu..










Alhamdulillah... bertuah pulak ibu malam ni dapat cabutan bertuah.. biasanya, bab2 bertuah ni memang ssh r nak dapat.. hehe
malam ni juga telah diumumkan penempatan masing2 yang diarah melapor diri pada 5 Jan 2015
rezeki tahun baru.. Alhamdulillah... ibu ditempatkan di JKDM Terengganu... yeayyyy
dan ibu masih ingat tarikh ini tahun 2014, ibu kuar keta vios ibu.. huhu..
semua orang baju cantik2 tapi ibu pakai jubah yang sedia ada jer.. haritu masa ayah datang ibu suruh ayah bawa siap2.. cuma shawl jer ayah teramik kaler yg x berkaitan.. xpe la ayah.. pakai shawl hitam pun boleh jer.. :)
selepas mendengar pengumuman penempatan, ada yg happy giler (mcm ibu la), ada yg chill jer.. cool.. dan ada jugak yg frust giler... nangis sampai bengkak mata.. :(
tgk pada patern, semua wifey2 dihantar ke tempat keje hubby masing2.. balik negeri.. tapi yg bujang memang la ditendang ke sana sini.. pasrah je la adik2ku oiiii


ibu & mira.. bakal bernikah bulan Feb 2015 nanti


umur muda sangat mira ni.. sweet 24..






kenangan bersama terpahat di sanubari.. cheeewwaaaahh..








Platun 5.. tapi x cukup korum


mug kepada semua peserta kursus untuk kenang2an..

 ibu dapat nombor bertuah... dapat tarmos kecik je?? hahah
xpe la.. syukur apa adanya.. hehe

 majlis selesai pada pukul 12.00 lebih..
selamat malam zzzzzzzzzz

9 comments:

  1. Sis...akhirnye..de update!! sis utk penempatan...de tak yg bujang dok semenanjung kne antar sabah sarawak? plz sis..need info..thanks sis..counting the day sis!!! #simpanan2014

    ReplyDelete
  2. Ada..yg bujg mmg dia x ltk kt neg sndri..sbh srwk pn ada. dorg utamakn yg dh kawen dlu

    ReplyDelete
  3. Kalo yg drp sabah /srwak plak posting kt mana ye?

    ReplyDelete
  4. Aslkm nk tye penempatan tu kita bleh mohon kt mana ke? Atau cmne? Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. X de nak mohon2 penempatan.. pengurusan letak.je kt mana2.. espeially yg bujang.. batch last myb.x byk dah kekosongn.. so nak request cemana...x semua dpt gst

      Delete
  5. Nk ty lg. Hehe. Semua yg batch ni akan diletakkn di bhgn gst atau ada ke bhn lain?

    ReplyDelete
  6. Kak..jkdm tganu ada kosong lg x utk post 41?sy dpt utk intake bulan ogos 2015 ni..risaunyanyer pasal penempatan..

    ReplyDelete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...