Ibu ada followers ke??

Tuesday, November 26, 2013

Residence Resort Paka | riang ria mandi manda Part 2

 actually ibu dah coret kisah mandi manda part 2 ni..
tapi tetiba hilang jadi draft.. pelik2.. but its ok.. ibu up citer ni semula..
seawal 6.00 pagi anak2 ibu dah bangun.. terjaga bila ayah bangun solat subuh..
biasa la, kalu kat umah pun, bila ibu bangun solat, dorang pun bangun jugak.. pastu terus tengok tv... kartun la apa lagi..


ibu plan nak jalan2 pantai dan nak jogging jam 6.30 pagi..
tapi ayah kata awal sangat & masih gelap.. so kita pun turun pantai jam 7.15 pagi
lama dah x berjogging.. berat badan pun semakin naik..
seronok ternak lemak.. haha
si farah pun excited jugak nak berjogging


ayah x plan nak jogging pun.. jadi pemerhati jer
wahh.. mentari muncul lagi..

mula2 kutip kulit kerang dulu

start dah berjogging.. semangat betul!


mujur la ayah x berjogging sama.. boleh la snap gambo2 kita anak beranak sedang berlari2an ditepi pantai..
ayah kata body dia dah fit, x jog pun x pe.. ek elehhh..


adik tertinggal di belakang.. orang badan beso memang cepat penat..haha..  chaiyookk adik!!
lelah la jugak.. berlari kat pasir memang cepat pancit..



adik menangis sebab penat katanya.. eii x malu sungguh
lepak jap tengok bebudak mandi pantai..
geram tul tengok bebudak ni main air.. rasa nak terjun jugak jer..
alamak! ibu dah terjebak jugak.. lupa terus tengah pakai pad tu.. haha.. xpe la, x heavy dah pun..huhu
ayah malas terus nak cecah air.. tukang amik gambo je la..



jam dah nak pukul 9.00pagi.. perut pun dah berkeroncong nak diisi..
balik bilik dulu mandi2 & makan pagi, pastu boleh sambung mandi kolam pulak




set kerusi yg unik.. diperbuat daripada tayar kenderaan
siap2 nak makan pagi.. kita makan kat cafe resort jer.. malas dah nak keluar
along & adik
 ayah makan nasi minyak.. adik makan roti canai


 ibu suka jemput2 ikan bilis ni..
 roti canai pun ada tapi x sedap.. mcm segera punya jer..
 roti jala
mee kari

area/bilik untuk buat seminar/kursus..
 lepas makan pagi, kita balik bilik, amik pelampung dan siap2 nak mandi kolam..
ayah ada hal dengan kawan2 dia.. so ibu je la yg setia menemani anak2 ibu mandi kolam
posing dulu sebelum terjun kolam.. :)

ibu dok lepak sambil layan tonton sementara tunggu anak2 mandi sampai jam 11.00 pagi




rehat jap.. penat berenang.. chehhh


along yg aktif berenang ke sana sini dengan pelampungnya..


adik pulak keje menyelam.. lama jugak adik boleh menyelam.. lawan ngan along memang along kalah punya..



dan moment yang paling berharga ialah along dah pandai berenang!!!
walaupun x expert lagi tapi ia cukup membanggakan ibu.. hehe
itu la org tua2 kata, 'practice make perfect!'
nampaknya lepas ni ibu ayah kena kerap la bawa along pegi swimming pool untuk practice berenang..
video

jam 11.00 pagi kita pun naik bilik.. cukup2 la berendam tu..
cuaca pun makin panas..
lepas mandi, anak2 ibu macam biasa keletihan dan nak susu..
tunggu ayah balik pastu kita boleh check out



jam 12.00 tengahari kita pun check out..
puas hati ibu tengok anak2 mandi kolam x ingat dunia..
ibu je la yg rugi sebab x dpt mandi kat kolam tapi xpela.. yang penting anak2 ibu happy..
next time ada rezeki kita pegi lagi...

No comments:

Post a Comment

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...