Ibu ada followers ke??

Wednesday, December 12, 2012

barang elektrik umah

Alhamdulillah...semalam bonus biz ibu dah masuk..
biasa masuk 10hb tapi lewat lak sehari...
xpe la, janji masuk...hehehe
So, balik keje semalam saja la ke kedai elektrik Seng Huat Jalan Paya Keladi nak beli kipas angin..
maklumlah, umah kita umah kayu, bila siang panas la jugak nak dibandingkan dengan umah orang yang ada aircond..
 tapi kalu malam, umah kita sejuk giler...ggrrr..
Saja la ibu nak menambah bilangan kipas kat umah kita supaya sorg boleh se kipas angin..hahaha :)
 niat utama nak cari kipas jenama KDK sbb ayah kata jenama tu ok..
pusing2 dalam kedai tokei tu kata xde..
kipas jenama lain bimbang x kuat anginnya..
x lama tu ibu nampak kipas angin kat gambo bawah ni..
ni bukan kipas angin biasa mcm yg ada kat umah kita tu..
kipas ni berat sikit..yg batang besi punya..
sejuk pun mengalahkan kipas biasa sebab umah makcik pun dah ada..
then ibu call ayah & mnta pendapat ayah..
ayah ok jer.. dan yang paling best ayah nak bayar untuk kipas ni..yesss!!
selamat duit ibu...kihkih
konfem beli! harga RM190 jer.
 
 seterusnya ibu ternampak water heater ni..
ibu fikir bagus jgk beli benda ala ni sebab x payah susah2 keje nak masak air jer..
maklumlah, anak2 ibu masih isap susu..so air panas kena standby sokmo..
macam la ibu yg tukang masak air kan...hehehe..
orang yang rajin masak air tentulah ayah..haha
sian ayah kan... kena buli dengan ibu
xde la..ayah memang suami yang rajin :)
so, tanpa berfikir panjang komfem nak beli water heater ni.
rumah orang, lama dah ada. uma kita jer baru nak ada..huhu
yg bawah ni 3 liter sahaja. rasa macam kecik sangat..
 so, x jadi la beli yg itu, ibu beli yang 5 liter punya..
banyak sikit... x kerap kena masak air kan..hehe
jenama morgan.. Harga RM 170.
ayah kata ''x biasa pun dengar jenama ni?'' haha
 amik yang ni sebab suka kat gambo bunga tu..
simple jer..x berkaler2..
 ramai org kat kedai ni..
Sebenarnya, kedai ini adalah kedai elektrik favorite keluarga ayah..
apa2 barang elektrik pun memang beli kat sini sejak ayah kecik lagi..
jauh tu toki ke bandar nak beli barang2 elektrik kan??
 kedai ni memang sentiasa penuh customer..
mgkn sebab harga boleh runding kot..
 keta comel ibu xde bonet, kena la letak kat seat belakang jer..
 macam biasa, sampai umah ayah la yg tukang memasang kipas ni..
susah sikit nak pasang sebab semuanya melibatkan skru..
kipas ni berat sikit dari kipas biasa.
 budak ni pun sibuk nak menolong

 nak masuk dalam kotak la pulak...
mana muat sayang oiii...awak tu beso dah sekarang!
 bilah kipas pun aluminium, bukan plastik.


 nak letak kat bawah menggantikan yang ada..
no. 1 kipas baru lajunya sama macam no. 3 kipas lama, padahal no. 3 kipas lama tu dah cukup kuat anginnya..
bayangkan kelajuan & kesejukan kipas baru.....hahaha
 water heater pun selamat dah digunakan..
 Mujur jugak buat biz.. buat side income...
biz main2 jer, sambil2 dok lepak depan laptop/komputer, boleh gak generate sesen dua & beli barang2 umah yang murah2 kan..
 maklumlah gaji kecik :)  
Alhamdulillah... syukur atas apa yg ada :)

8 comments:

  1. kedai kat stesen bas tu ke??kat kedai gambo ork???cheqna wehi gok beli situ..murah sket

    err...kalauboleh buang r word verification tu..senang sket nak komen

    ReplyDelete
  2. haah la cheqna.... :) yatt keje kat jabatan audit caw paya keladi, sblh bsn..bila2 boleh kita ketemu..heheh

    (mcmana ek nak buat verification tu??)

    ReplyDelete
  3. erm..nk tnya...skng ni pkai water heater morgan to ok x?...dh berap

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far ok la.. x sampai setahun pun pakai... baru nak masuk 5 bulan kot :)

      Delete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...