Ibu ada followers ke??

Wednesday, January 11, 2012

pacat!!

anda tau x, binatang apakah ini??
eeiii....nama dia pacat
sepanjang hayat ibu masa dok kat johor dulu, x pernah jumpa binatang ni
datang terengganu ni la baru kenal benda ni
binatang ni suka kat tempat lembap2
terutamanya bila tiba musim hujan..

sebab apa eh ibu nak citer sal pacat pada hari ni??
sebenarnya semalam lepas balik keje, ibu pegi umah mak cik
nak amik along & farah
masa nak balik tu, lepas along & farah masuk keta,
ibu rasa ada rasa sejuk2 je kat bawah ibu jari kaki ibu
bila ibu tgk, ada sekor pacat tgh tergedik2
x sempat gigit lagi
ibu pun menjerit la
eiii...geli....
ibu paling geli dgn binatang ni
dalam masa yg sama, farah cakap ''ibu, cepat masuk keta, nanti pacat kejar ibu''
x lama kemudian, ibu dgr lak farah menjerit dalam keta sambil tunjuk kaki dia
ibu igt along dudukkan kaki dia
rupanya ada sekor anak pacat tgh menggedik di celah jari kaki farah
sempat gak pacat tu gigit
berdarah sudah jari kaki farah
barulah sekarang ibu tau yg farah pun mcm ibu,
takut sgt2 ngan pacat
along x macam tu
along relax je bila nampak pacat
orang kata pacat ni boleh bau darah manusia
ia akan menghala ke manusia time ia menggedik jalan tu..eeiii~
layan je la video pacat tgh cari parking nak hisap darah manusia..hehe
video ni ibu amik kat umah mak ngah (masa hantar farah pagi2 buta)

video

*maaf, gambar gelap sikit

daaa..

2 comments:

  1. dulu time kat kg..sgt x kesah dgn pacat..nmpk je kat kaki pejam mate je cabut & buang...skrg..kalo nmpk je kat kaki...mngelupur dulu then baru carik mende tuk buang..x berani dh amik gune tangan..ha3

    ReplyDelete
  2. mmg x berani pgg guna tangan.lembik2...uweksss

    ReplyDelete

My Dear, Terima Kasih Kerana Tinggalkan Komen Anda!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...